Нова влада найняла тітушків для нападу на журналістів Spilno.tv – Богдана Бабич

Нова влада найняла тітушків для нападу на журналістів Spilno.tv – Богдана Бабич

15 Серпня 2014
8456

Нова влада найняла тітушків для нападу на журналістів Spilno.tv – Богдана Бабич

8456
Нова влада найняла тітушків для нападу на журналістів Spilno.tv – Богдана Бабич
Нова влада найняла тітушків для нападу на журналістів Spilno.tv – Богдана Бабич

Богдана Бабич, громадська активістка, представнця проекту Spilno.tv, звинуватила нову владу країни і Києва у застосуванні сил так званих «тітушок» для нападу на журналістів і знищення прес-центра ГО «Спільно» у столиці. Про це вона заявила у своєму Facebook.

 

Нагадаємо, 15 серпня на Майдані Незалежності 15 серпня невідомі побили журналістів і стрімерів Spilno.TV, які знімали як відбувається прибирання ялинки. За словами Максима Прасолова, на знімальну групу напали невідомі, серед яких були  молодики у чорних футболках з написом «Нарнія» (деякі ЗМІ пишуть про це об'єднання як про расистське і нацистське), що також знищили прес-центр «Спільно» на Майдані. Міліція не перешкоджала побиттю. Як мінімум двом з журналістів знадобилась медична допомога, одного з телевізійників набрала «швидка».

 

«На Майдані побили стрімерів-журналістів Spilno.tv та знищили студію - прес-центр ГО СПІЛЬНО. Тітушки 2.0 - старий спосіб "діалогу з громадськістю" нової влади.
В наших журналістів стріляли під час Революції Гідності, Беркут спалив наші купола на Майдані. Сьогодні нова влада демонструє старі методи діалогу з громадськістю. Силами "тітушок" в неправовий спосіб, виконуючи рішення Порошенко та Кличка знову понищили наші купола та техніку, побили наших журналістів. Ми подали заявку на проведення мирних зборів на Майдані, згідно чинного законодавства, і лише суд має право заборонити,
а не найняті тітушки з «Нарнії»!», - стверджує Богдана Бабич.

 

Представниця проекту Spilno.tv заявила, що прес-центр «Спільно» був символом інноваційного духу Майдану, там була організована студія, у якій проводились майстер-класи для стримерів, прес-конференції, форсайти про майбутнє України.

 

«Завдяки підтримці та фінансовій допомозі простих людей, ми знову закупили обладнання, яке допомагало нам висвітлювати найгарячіший подіі. Тепер воно вже знищено новою владою. Схоже, громадянська журналістика заважає гешевтам олігархів та можновладців»,- зазначає пані Бабич.

 

Вона також нагадала, що журналісти і стримери проекту вийшли на Майдан одніми з перших - 21 листопада 2013 року. Spilno.tv забезпечувало пряму трансляцію 24 години на добу і було потужним мобілізаційний ресурсом.

 

«За це час нас дивилося понад 50 млн. людей з усього світу. Це найбільша кількість переглядів для Інтернет ТБ. Наші стрімити ретранлювали BBC, CNN, Al Jassira, 5 канал, 24 канал, Громаське ТБ та багато інших. 11 стрімерів Spilno.tv було поранено на Грушевського. Ми є не просто журналістами, а медіактивістами, які мають свою позицію.Тому, були і є незручними для політиків, минулої і нинішньої влади. Ми захищали і будемо захищати інтереси громадянського суспільства. Бо вважаємо, що системі потрібен не косметичний ремонт, а системні зміни. А держава має бути сервісною службою, а не апаратом збагачення і пригнічення для чиновників», - заявляє Богдана Бабич.

 

Вона запевняє, що Spilno.tv продовжуватиме свою діяльність, стримери проекту є в зоні АТО, у вересні заплановано запуск проекту «Телеміст Миру». Активістка також звернулась про допомогу, аби проект і надалі був незалежним від олігархів та політиків.

 

 

 

 Нападники не тільки знищили прес-центр, але й жорстоко побили журналістів

 

Нагадаємо, прес-служба управління МВС України в Києві повідомила, що столична міліція проводить перевірку за фактом нападу на журналістів на Майдані Незалежності.  Заяву про побиття журналістів і стрімерів Spilno.TV Максима Прасолова, Олексія Ісаєва та інших, яких невідомі побили сьогодні, 15 серпня, на Майдані Незалежності у Києві, внесено в Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Богдани Бабич

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8456
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду