Комітет захисту журналістів закликав Україну прояснити статус російського фотожурналіста Стеніна

Комітет захисту журналістів закликав Україну прояснити статус російського фотожурналіста Стеніна

13 Серпня 2014
4046

Комітет захисту журналістів закликав Україну прояснити статус російського фотожурналіста Стеніна

4046
Комітет захисту журналістів закликав Україну прояснити статус російського фотожурналіста Стеніна
Комітет захисту журналістів закликав Україну прояснити статус російського фотожурналіста Стеніна

Міжнародний Комітет із захисту журналістів (КЗЖ) закликав українську владу прояснити статус Андрія Стеніна, фотокореспондента російського державного інформаційного агентства «Росія сьогодні» (у минулому - РІА «Новости»), який був оголошений зниклим безвісті 5 серпня на сході України. Про це йдеться в заяві КЗЖ.

 

За даними російських новин, радник голови Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко нібито сказав, що Андрій Стенін був затриманий Службою безпеки України. Раніше СБУ заперечила затримання пана Стеніна. Антон Геращенко також повідомив, що Андрій Стенін може бути звинувачений у «пособництві і прославлянні тероризму». Деякий час потому пан Геращенко сказав «Росія сьогодні», що його коментарі були вирвані з контексту і що він не знав про місцезнаходження пана Стеніна.

 

«Ми закликаємо українську владу прояснити статус Андрія Стеніна, який зник безвісті в східній частині країни, протягом тижня, - сказала координатор КЗЖ у Європі та Центральній Азії Ніна Огнянова. - Якщо українська влада дійсно тримає журналіста, вони повинні негайно звільнити його і дозволити ЗМІ висвітлювати події вільно».

 

Редакція «Детектор медіа» протягом кількох днів не може отримати коментар прес-центру СБУ з приводу Андрія Стеніна. Керівник прес-центру Марина Остапенко перебуває у відпустці, додзвонитися до прес-центру неможливо, на запит «Детектор медіа» електронною поштою прес-центр СБУ поки що не надав відповіді.

 

Нагадаємо, спеціальний фотокореспондент міжнародного інформагентства (МІА) «Россия сегодня» Андрій Стенін, який працює на сході України, не виходить на зв'язок з 5 серпня.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) висловили заклопотаність з приводу безпеки російського журналіста Андрія Стеніна після повідомлення, що він був затриманий на сході України.

 

Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович висловила стурбованість у зв'язку зі зникненням на сході України російського фотожурналіста Андрія Стеніна.

 

Комітет захисту журналістів закликав звільнити російського фотографа Андрія Стеніна.

 

На думку головного редактора інтернет-видання «Цензор.нет» Юрія Бутусова, Україна має докласти зусиль до розшуку російського фотографа Андрія Стеніна тільки після того, як Росія проявить добру волю в розшуку і звільненні незаконно утримуваних ФСБ і ГРУ в Росії та Україні десятків українських громадян.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4046
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду