Нацрада визнала РБК-ТВ не відповідним Європейській конвенції

Нацрада визнала РБК-ТВ не відповідним Європейській конвенції

7 Серпня 2014
6268

Нацрада визнала РБК-ТВ не відповідним Європейській конвенції

6268
Нацрада визнала РБК-ТВ не відповідним Європейській конвенції
Нацрада визнала РБК-ТВ не відповідним Європейській конвенції

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала зміст російського телеканалу «РосБизнесКонсалтинг-ТВ» («РБК-ТВ») таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та чинному законодавству України. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 7 серпня.

 

Нацрада пояснила своє рішення інтересами інформаційної безпеки. Підставою стали результати чотирьох моніторингів, проведених Нацрадою 25, 29 липня, 1 і 4 серпня. Було зафіксовано розповсюдження інформаційних матеріалів, що містять порушення частини першої статті 2, статті 28 Закону України «Про інформацію», частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та частини першої статті 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

 

Нацрада повідомить провайдерів програмної послуги про необхідність вилучення цього російського мовника з кабельних мереж України.

 

Нагадаємо, що 24 липня Нацрада визнала, що зміст російських телеканалів «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия 24» і «ТВ Центр - Іnternational» (TVCI) не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

 

Перед цим, 17 липня, суд своєю ухвалою за позовом Нацради тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні «ТВ Центр - Іnternational». Раніше, в березні, суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир».

 

17 липня Нацрада також вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург 5», «Звезда» і РЕН ТВ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6268
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду