Нацрада ініціюватиме перегляд прокатних посвідчень російських серіалів

Нацрада ініціюватиме перегляд прокатних посвідчень російських серіалів

7 Серпня 2014
4295

Нацрада ініціюватиме перегляд прокатних посвідчень російських серіалів

4295
Нацрада ініціюватиме перегляд прокатних посвідчень російських серіалів
Нацрада ініціюватиме перегляд прокатних посвідчень російських серіалів

Представники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення увійдуть до складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів (прокатної комісії) при Міністерстві культури та ініціюватимуть перегляд прокатних посвідчень російських серіалів і телевізійних фільмів, що формують позитивний імідж збройних сил і спеціальних формувань Російської Федерації, містять ознаки забороненого пропагандистського контенту. Про це на брифінгу 7 серпня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

 

За його словами, після зустрічі Нацради з керівниками загальнонаціональних телекомпаній представники каналів надали Нацраді список російських серіалів, які вони транслюють і які закуплені для трансляції.

 

«Представники Нацради в Експертній комісії піднімуть питання про перегляд прокатних посвідчень цих серіалів у нових умовах - умовах війни. За результатами буде або змінено вікову аудиторію, або відкликано прокатні посвідчення. Тобто ці серіали або зникнуть з ефіру, або будуть з відповідними позначками транслюватися після 23-ї години», - повідомив Юрій Артеменко.

 

До прокатної комісії Мінкульту від Нацради увійдуть Ольга Герасим'юк, Владислав Севрюков та Олександр Ільяшенко.

 

Ольга Герасим'юк не змогла уточнити, як швидко відбудеться перегляд прокатних посвідчень, але запевнила, що Нацрада всіляко прискорюватиме цей процес. «Ми тільки сьогодні сформували пропозиції до Експертної комісії та отримали списки серіалів від телеканалів», - пояснила вона.

 

«На жаль, галузь не змогла самоврегулюватися. Після рішень, які ухвалить експертна комісія, ми знову зберемося і поговоримо про саморегулювання», - додав Юрій Артеменко.

 

Нагадаємо, 5 серпня на зустрічі з представниками телеканалів члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення висловили вимогу до загальнонаціональних телеканалів продемонструвати свою соціально відповідальну позицію в питанні трансляції російської кіно- і телепродукції, що формує позитивний імідж збройних сил і спеціальних формувань країни-агресора, містить ознаки забороненого пропагандистського контенту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4295
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду