МВС і Нацрада контролюватимуть заборону трансляції російських каналів у кабельних мережах - Геращенко

МВС і Нацрада контролюватимуть заборону трансляції російських каналів у кабельних мережах - Геращенко

6 Серпня 2014
6505

МВС і Нацрада контролюватимуть заборону трансляції російських каналів у кабельних мережах - Геращенко

6505
МВС і Нацрада контролюватимуть заборону трансляції російських каналів у кабельних мережах - Геращенко
МВС і Нацрада контролюватимуть заборону трансляції російських каналів у кабельних мережах - Геращенко

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і МВС домовились спільно контролювати виконання кабельними операторами у всіх регіонах України рішення щодо заборони трансляції низки російських телеканалів. Про це повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко у своєму Facebook.

 

Для забезпечення такого спільного контролю Нацради і МВС, будуть розроблені відповідні внутрішні нормативні акти. У першу чергу, як повідомляє радник Арсена Авакова, буде забезпечено контроль за виконанням рішення про заборону трансляції кількох російських телеканалів.

 

«Нацрада не має своїх представників у кожному районі кожної області, а МВС має. Ми зобов'яжемо звітувати кожен райвідділ міліції про те, як працюють місцеві кабельні оператори і не порушують вони умови ліцензії. Ця інформація буде передаватися в Нацраду для прийняття рішень , що належать до її компетенції», - написав Антон Геращенко.

 

Радник міністра МВС окремо розглянув пропозиції щодо покарання за порушення заборони трансляції російських телеканалів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия 24», TVCI (ТВЦ),  «Россия-1», НТВ,  ТНТ,  «Петербург-5», «Звезда», РЕН-ТВ.



«У разі встановлення факту продовження мовлення кабельним оператором забороненого російського телеканалу - МВС і Нацрада, кожен в рамках своєї компетенції, приймає рішення про покарання винного, а саме, позбавлення ліцензії, сплата штрафу за порушення ліцензійних умов, конфіскація обладнання, і так далі!», - зазначив пан Геращенко.

 

За його переконанням, в Україні необхідно ввести кримінальну відповідальність за порушення ліцензійних умов щодо трансляції заборонених російських телеканалів.

 

«Я був сам шокований, коли дізнався, що в законодавстві в 2011 році була виключена кримінальна відповідальність за порушення ліцензійних умов. Це було правильно зроблено для бізнесу в сфері торгівлі або виробництва, але зовсім не відповідає сьогоднішнім реаліям в умовах, коли українці дивляться російське зомбо-ТБ, беруть в руки зброю, йдуть брат на брата...Я переконаний, що за порушення ліцензійних умов в області трансляції ЗАБОРОНЕНИХ законом російських людиноненависницьких телеканалів - повинна бути також введена кримінальна відповідальність! А той власник кабельної мережі, який умисно продовжує давати мовити Дмитру Кисельову і йому подібним негідникам - повинен вважатися співучасником в розпалюванні сепаратистської і терористичної війни на Сході України і також нести кримінальну відповідальність!», - підкреслив Антон Геращенко.

 

Радник міністра МВС також повідомив, що такі пропозиції знайшли підтримку у Арсена Авакова, і невдовзі очікує прийняття більш жорсткого регулювання діяльності кабельних операторів. «Ми в МВС вже готуємо відповідні зміни до Кримінального кодексу», - повідомив Антон Геращенко.

 

Нагадаємо, в березні, суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир», а 17 липня суд своєю ухвалою за позовом Нацради тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні «ТВ Центр - Іnternational».

 

17 липня Нацрада вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург - 5», «Звезда» і РЕН ТВ.

 

Також правоохоронні органи за зверненням Нацради вноситимуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про ретрансляцію провайдерами російських каналів, які були заборонені рішеннями суду, і вживатимуть заходів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6505
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду