Нацрада призначила додаткові перевірки Нового каналу та Першого ділового

Нацрада призначила додаткові перевірки Нового каналу та Першого ділового

6 Серпня 2014
4727

Нацрада призначила додаткові перевірки Нового каналу та Першого ділового

4727
Нацрада призначила додаткові перевірки Нового каналу та Першого ділового
Нацрада призначила додаткові перевірки Нового каналу та Першого ділового

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила додаткові позапланові перевірки Нового каналу та Першого ділового, не оголошуючи попереджень за результатами вже проведених перевірок. Відповідні рішення, ухвалені 31 липня, оприлюднені на сайті Нацради.

 

Позапланова перевірка Нового каналу проводилася 11 грудня 2013 року. Вона зафіксувала порушення норм маркування серіалів позначками для вікової аудиторії. А саме - серіал «Щоденник Зайцевої» було марковано зеленим кружечком, тимчасом як прокатне посвідчення визначало для цього проекту іншу вікову аудиторію, відповідно до якої він мав маркуватися жовтим трикутничком.

 

Директор з розвитку Нового каналу Сергій Печорін пояснив, що Новий канал і Міністерство культури розійшлися в питанні визначення вікової аудиторії для «Щоденника Зайцевої». Він додав, що Новий канал у новому сезоні суттєво зміниться, адже готує понад 10 програм власного виробництва. «Ви побачите зовсім інший канал», - запевнив він.

 

Позапланова перевірка Першого ділового каналу (ПрАТ «Українська незалежна телерадіокомпанія "Заграва"») проводилася 31 січня. Вона зафіксувала відсутність логотипу каналу під час трансляції телемагазину, а також порушення рекламного законодавства: демонстрацію рухомого рядка з неідентифікованою рекламою, трансляцію спонсорської інформації із зазначенням сайту компанії-спонсора.

 

Представники компанії пояснили відсутність логотипу поломкою модуля. Що ж до спонсорських контактів - канал вважав це заставкою інформаційного партнера. Однак, як запевнили на каналі, після перевірки та зауважень представників Нацради порушення вже виправив.

 

Зважаючи на давній строк проведених перевірок і пояснення представників каналів, Нацрада вирішила не оголошувати попереджень, а призначила додаткові позапланові перевірки Нового каналу та Першого ділового.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду