Томенко надіслав запит до Держкомтелерадіо з переліком видань, які розпалюють сепаратизм

Томенко надіслав запит до Держкомтелерадіо з переліком видань, які розпалюють сепаратизм

31 Липня 2014
3208

Томенко надіслав запит до Держкомтелерадіо з переліком видань, які розпалюють сепаратизм

3208
Томенко надіслав запит до Держкомтелерадіо з переліком видань, які розпалюють сепаратизм
Томенко надіслав запит до Держкомтелерадіо з переліком видань, які розпалюють сепаратизм

Народний депутат України Микола Томенко звернувся до Держкомтелерадіо із запитом, в якому повідомив, що в інформаційному просторі України присутні ЗМІ, які, на його думку, систематично поширюють сепаратистські матеріали. Про це «Телекритиці» повідомив директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

В листі народного депутата, зокрема, наданий перелік українських філій відомих російських видань, які, за його переконанням, розповсюджують матеріали, що пропагують російську доктрину розвалу України, закликають до повалення конституційного ладу, продовження та поглиблення агресії, розпалювання війни, ворожнечі, ненависті тощо.

 

Держкомтелерадіо повідомляє, що буде реагувати на запит Миколи Томенка, проте поки не розголошує переліку згаданих ним видань.

 

Як зазначив Богдан Червак, Держкомтелерадіо разом із СБУ, іншими правоохоронними органами та громадськістю уже здійснює заходи щодо недопущення розповсюдження в Україні різноманітної сепаратистської, антиукраїнської та антидержавної преси. Зокрема, Службою безпеки України відкрито низку кримінальних проваджень стосовно видань, які час від часу з'являлися на Донбасі та поширювалися в інших регіонах України.

 

«Що стосується діяльності деяких українських філій російських газет, то аналіз окремих публікацій в цих виданнях справді дає підстави розглядати їх у контексті частини першої статті 3 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», якою передбачено, що друковані засоби масової інформації в Україні не можуть бути використані для закликів до захоплення влади, насильницької зміни конституційного ладу або територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства та жорстокості; розпалювання расової, національної, релігійної ворожнечі тощо», - повідомив Богдан Червак.

 

Він також заявив про те, що наразі готується правова оцінка таким публікаціям з метою звернення до компетентних органів, які б перешкоджали недопущенню їхнього поширення.

 

«Користуючись нагодою, закликаю редакції друкованих ЗМІ не порушувати вітчизняного інформаційного законодавства. У разі ж його ігнорування влада буде діяти адекватно і рішуче, вживатиме всіх необхідних заходів, спрямованих на притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством», - наголосив па Червак.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду