Держкомтелерадіо просить громадян України не давати коментарі російським ЗМІ

Держкомтелерадіо просить громадян України не давати коментарі російським ЗМІ

30 Липня 2014
4649

Держкомтелерадіо просить громадян України не давати коментарі російським ЗМІ

4649
Держкомтелерадіо просить громадян України не давати коментарі російським ЗМІ
Держкомтелерадіо просить громадян України не давати коментарі російським ЗМІ

Директор департаменту інформаційної політики  Держкомтелерадіо Богдан Червак просить громадян України утриматися від коментарів, які просять надати російські журналісти для своїх ЗМІ. Про це йдеться в листі, що надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

«Просимо громадян України, представників громадських організацій, державних установ утриматися від надання російським ЗМІ коментарів, інтерв'ю, інформаційних повідомлень, оскільки все це може бути використано проти України та наших громадян», - пише Богдан Червак.

 

За словами пана Червака, останнім часом почастішали звернення до Держкомтелерадіо, у яких повідомляється, що редакції російських телеканалів і друкованих ЗМІ звертаються з проханням до представників різних державних установ і громадських організацій дати дозвіл на зйомку або отримати коментар щодо подій на Донбасі.

 

«При цьому російські журналісти по-фарисейськи обіцяють бути  максимально об'єктивними і не перекручувати фактів. У зв'язку з цим повідомляємо, що Росія не припиняла інформаційної агресії щодо України. Навпаки, з кожним днем інформаційні провокації російських журналістів  стають дедалі нахабнішими. Їх мета - використати українських громадян для дискредитації Української армії, сил АТО, української  влади», - йдеться в листі.

 

«Російський інформаційний простір переповнений брехнею та інсинуаціями, Про об'єктивне висвітлення російськими ЗМІ подій  Україні, зокрема, на Донбасі не може йти і мови», - впевнений Богдан Червак.

 

Нагадаємо, як стверджують журналісти французького видання Le Figaro, Росія проводить пропагандистську антиукраїнську війну в інтернеті. Для цього взяла на роботу 600 осіб, які коментують події в Україні в соціальних мережах та сторінках інтернет-медіа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4649
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду