«112 Україна» закликав владу розслідувати акти агресії проти телеканалу та інших ЗМІ

«112 Україна» закликав владу розслідувати акти агресії проти телеканалу та інших ЗМІ

27 Липня 2014
2877

«112 Україна» закликав владу розслідувати акти агресії проти телеканалу та інших ЗМІ

2877
«112 Україна» закликав владу розслідувати акти агресії проти телеканалу та інших ЗМІ
«112 Україна» закликав владу розслідувати акти агресії проти телеканалу та інших ЗМІ

Журналісти «112 Україна» звернулися до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Генерального прокурора України, міністра внутрішніх справ України, а також «до усієї небайдужої спільноти» щодо безпеки журналістів. Про це йдется в листі за підписом команди «112 Україна».

 

Автори відкритого листа просять оперативно розслідувати акти агресії проти телеканалу «112 Україна» та інших ЗМІ; притягнути до відповідальності замовників, організаторів та виконавців нападів; гарантувати безпеку українським ЗМІ та їх співробітникам; публічно засудити дії провокаторів, які нападають на канал «112 Україна» та забезпечити підтримку свободи слова та вільної журналістики.

 

«Сьогодні кожна газета, сайт, радіо або телеканал може постраждати від провокаторів та зловмисників. Колектив «112 Україна» розцінює такі дії як намагання схилити незалежні ЗМІ до цензури, а також тиску на інформаційну політику», - йдеться у зверненні журналістів.

 

З повним текстом листа можна ознайомитися тут.

  

Як писала «Детектор медіа, 25 липня офіс «112 Україна» намагався підпалити невідомий у масці. Близько 21:30 він кинув у двері пляшку із запальною сумішшю.

 

Слідчим відділом Шевченківського райуправління столичної міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 - «Умисне знищення або пошкодження майна», санкція якої передбачаєпокарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років. Вживаються заходи щодо встановлення особи, яка причетна цього кримінального правопорушення.  

 

Минулого тижня вночі до офісу телекомпанії «112 Україна» приїхали агресивно налаштовані люди, які погрожували підпалити телеканал, ефірне наповнення котрого буцімто не влаштовує їхні смаки, нагадують журналісти «112  Україна у своєму зверненні.

 

«"112 Україна" - не єдиний телеканал, проти якого застосовують провокації та чорний PR. Інші українські ЗМІ теж зазнають атак - на їхні офіси нападають, співробітникам погрожують, повідомляють про «замінування», - акцентують журналісти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2877
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Фанат ФК "Динамо"
3549 дн. тому
да тут походу понятно кому насолил 112!власть тут даже и пальцем не пошевелит, так как 112 им палки в колеса ставит своими правдивыми вбросами инфы!
Суета
3550 дн. тому
Уродское отношение к нормальному каналу!
Тома
3550 дн. тому
я не розумію тих кто це робить?що у вас в голові?мізки є?що такого Вам зробив 112?
В Теме
3551 дн. тому
А может это нашему правительству неугодна правда на 112!?может это они заказали так сказать для первого раза припугнуть, а потом и прикрыть...112 не сдавайтесь!!!Вас очень много смотрят и верят в Вас!!
ЗАдов
3551 дн. тому
Неизвестные, кажется таким поступком даете понять, что правдивое освещение событий у нас - это дело неблагодарное?) Ну ничего 112, понимающие люди с вами!
user
3551 дн. тому
да уж...недавно на газету "Вести" нападали, теперь на 112. кому то явно дорогу перешли своей правдой!но я думаю они не сдадуться!!!продолжайте дальше говорить правду!!!
Алиса
3552 дн. тому
Чем правдивее канал тем быстрей его сожгут!
Виталька
3552 дн. тому
Не удивительно, что честные СМИ сегодня не в почете...
Ольга
3552 дн. тому
Давление на канал специально для большего сокрытия истинной правды!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду