Ведучі ТСН каналу «1+1» стали обличчями медіакампанії проти торгівлі людьми

Ведучі ТСН каналу «1+1» стали обличчями медіакампанії проти торгівлі людьми

23 Липня 2014
6141

Ведучі ТСН каналу «1+1» стали обличчями медіакампанії проти торгівлі людьми

6141
Ведучі ТСН каналу «1+1» стали обличчями медіакампанії проти торгівлі людьми
Ведучі ТСН каналу «1+1» стали обличчями медіакампанії проти торгівлі людьми

Ведучі новин ТСН на телеканалі «1+1» Юлія Бориско та Єгор Гордєєв стали обличчями кампанії «Твій безпечний шлях до мети», організатори якої - Міжнародна організація з міграції (МОМ) і Швейцарія - прагнуть розказати українцям про загрози торгівлі людьми і пояснити, як подорожувати безпечно. Про це повідомляє ТСН.ua.

 

«Небезпека торгівлі людьми для українців особливо висока, але ми сподіваємося покласти цьому край. Нам треба навчитись визнавати свої проблеми і говорити про них вголос. Тільки так їх можна вирішити», - впевнений Єгор Гордєєв.

 

«Я беру участь у цьому проекті, бо люблю добрі новини. Звісно, ТСН завжди з повною самовіддачею допомагає усім, хто потрапив у халепу, втім, сподіваюся, з допомогою цієї чудової ініціативи таких буде менше», - каже Юлія Бориско.

 

МОМ в Україні розпочинає інформаційний тур «Твій безпечний шлях до мети!», аби привернути увагу до проблеми торгівлі людьми. Кампанія, яка проходитиме за підтримки Швейцарської Конфедерації, звертатиметься до молоді та інших груп ризику через соціальні мережі, телебачення та пресу. Також буде проведено заходи в чотирьох містах - Ізмаїлі (Одеська область, 26 липня), Самборі (Львівська область, 2 серпня), Долині (Івано-Франківська область, 10 серпня) та Дніпродзержинську (Дніпропетровська область, 16 серпня). Ці регіони було обрано тому, що вони мають традиційно високий рівень міграції, а віднедавна до них у пошуках прихисту прибуває дедалі більше вимушених переселенців.

 

«Україна має великий потенціал розвитку. Багато людей мігрують всередині країни та за кордон, прагнучи більших життєвих можливостей. Наша мета - допомогти їм із інформацією та обізнаністю, аби людина могла ухвалювати безпечне рішення про своє майбутнє», - зазначає заступник директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Петра Відмер.

 

«Політична та економічна криза й невпевненість щодо власного майбутнього можуть штовхати людей до відчайдушних рішень і схильності приймати ризиковані пропозиції працевлаштування, що загрожує трудовою, сексуальною та іншими формами експлуатації. Тому ми разом із нашими партнерами прагнемо розширити нашу превентивну роботу, аби звернутися до нових груп ризику», - додає Голова Представництва МОМ в Україні Манфред Профазі.

 

Починаючи з 1990-х років, Україна є країною походження, транзиту та дедалі частіше - призначення торгівлі людьми. Згідно з дослідженням МОМ, понад 120 тис. українців постраждали від сучасного рабства впродовж останніх 24 років. З 2000 року МОМ та партнери змогли надати допомогу понад 10 200 постраждалим від торгівлі людьми, при цьому в 2012-2013 роках допомога надавалася понад 900 особам на рік. Сучасні тривожні тенденції засвідчують, що чоловіки та жінки будь-якого віку можуть постраждати від торгівлі людьми з метою трудової та сексуальної експлуатації, примусового жебракування та інших форм нелюдського поводження, як за кордоном, так і в Україні. Більше того, згідно з дослідженням МОМ, проведеним минулого року, 9% українців заявляють, що вони, їхні родичі чи друзі стикалися із ситуаціями чи спробами торгівлі людьми.

 

«Аби охопити якомога ширшу аудиторію, ми запропонували інтерактивний формат роуд-шоу», - сказав Антон Теретишник, директор представництва агентства «Екшн Глобал Ком'юнікейшнз» в Україні.

 

За його словами, спеціалісти МОМ та підготовлені волонтери пояснюватимуть, як подорожувати безпечно та не потрапити до рук торгівців людьми, чи то в Україні, чи то за кордоном. Також буде організовано мобільну виставку коміксів, тематичні конкурси, ігри для підлітків, демонстрацію тематичних фільмів тощо. У соціальних мережах буде створено сторінки та групи, аби популяризувати проект та залучити більше людей.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6141
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду