Корреспондент.net вибачився перед читачами за передрук антиукраїнських новин російських ЗМІ

Корреспондент.net вибачився перед читачами за передрук антиукраїнських новин російських ЗМІ

21 Липня 2014
5455

Корреспондент.net вибачився перед читачами за передрук антиукраїнських новин російських ЗМІ

5455
Корреспондент.net вибачився перед читачами за передрук антиукраїнських новин російських ЗМІ
Корреспондент.net вибачився перед читачами за передрук антиукраїнських новин російських ЗМІ

Шеф-редактор інтернет-видання Корреспондент.net Максим Мінін приніс свої вибачення читачам за передрук новин з російських ЗМІ, які порушували баланс і представляли виключно точку зору Кремля на події в Україні. Про це повідомила «Детектор медіа» прес-служба медіахолдингу UMH group, який належить бізнесмену Сергію Курченку.

 

«Згідно редакційної політики сайту Корреспондент, "копіпаст" з будь-яких ЗМІ - не тільки російських - заборонений. Спрацював банальний людський фактор: черговий редактор халатно поставився до своїх обов'язків. Ми провели роботу з цим співробітником, а читачам приносимо свої вибачення», - заявив пан Мінін.


Раніше «Детектор медіа» повідомила, що 21 липня о 8.57, видання Корреспондент.net передрукувало сюжет пропагандистського російського телеканалу RT (Russia Today) під заголовком «Спостерігач ОБСЄ: У Луганську бомблять виключно мирні цілі». На відео російського телеканалу, яке теж наводить Корреспондент.net, можна почути, як жінка говорить: «Називається, українська армія прийшла нас захищати! Хто захищає так?». З цього вислову можна зрозуміти, що бомбардування і обстріли Луганська веде українська армія. Ніякого коментаря чи пояснення до інформації з сюжету російського телеканалу Корреспондент.net з української сторони інтернет-видання не подає.

 

Це не перший випадок «копіпасту», за висловом Максима Мініна, на цьому сайті. 20 липня Корреспондент.net також передрукував новину російського ИТАР-ТАСС, у якій керівник так званої ЛНР Валерій Болотов заявляє, що Луганськ «повністю контролюється сепаратистами», а українські сили АТО називаються «диверсантами».  Ніякого коментаря з української сторони подано не було.

 

Прес-служба також повідомляє, що після звернення «Детектор медіа» згадані новини на сайті Корреспондент.net було оновлено зі змінами.

 

Нагадаємо, 27 червня видання Корреспондент.net у публікації «Порошенко: якщо війська РФ не підуть з України - буде справжня війна» перекрутило слова Президента України. Після звернення «Детектор медіа» у новині «Порошенко не погрожував Росії «справжньої війною» видання заявило, що спростовує свою новину вибачається перед Президентом України і читачами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5455
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду