Корреспондент.net передруковує новини російських ЗМІ без коментарів української сторони

Корреспондент.net передруковує новини російських ЗМІ без коментарів української сторони

21 Липня 2014
6205

Корреспондент.net передруковує новини російських ЗМІ без коментарів української сторони

6205
Корреспондент.net передруковує новини російських ЗМІ без коментарів української сторони
Корреспондент.net передруковує новини російських ЗМІ без коментарів української сторони

Інтернет-видання Корреспондент.net, що входить на медіахолдингу UMH group, який належить бізнесмену Сергію Курченку, практикує передрук новин з російських ЗМІ, порушуючи баланс і представляючи виключно точку зору Кремля на події в Україні.

 

Сьогодні, 21 липня, о 8.57, видання передрукувало сюжет скандального пропагандистського російського телеканалу RT (колишній Russia Today) під заголовком «Спостерігач ОБСЄ: У Луганську бомблять виключно мирні цілі».

 

У новини на сайті Корреспондент.net йдеться (дослівно): «Представник ОБСЄ Кай Віттруп заявив, що обстріли виробляються виключно за мирним цілям, - передає RT в неділю, 20 липня, з Луганська. "За останні кілька днів я переконався в тому, що бомблять виключно за мирними цілями: будинки, фабрики, квартири. Ці люди нічого не зробили, вони просто живуть тут. І що вони отримують - ось ці осколки?", - сказав представник міжнародної організації».

 

На цьому новина українського інтернет-видання обривається, а на відео російського телеканалу, яке теж наводить Корреспондент.net, далі можна почути як жінка говорить: «Називається, українська армія прийшла нас захищати! Хто захищає так?». З цього вислову можна зрозуміти, що бомбардування і обстріли Луганська веде українська армія.

 

Ніякого коментаря чи пояснення української сторони до сюжету російського телеканалу  інтернет-видання Корреспондент.net не подає.

 

Вчора, 20 липня, Корреспондент.net також передрукував новину російського ИТАР-ТАСС, у якій керівник так званої ЛНР Валерій Болотов заявляє, що Луганськ «повністю контролюється», а українські сили АТО у новині називаються «диверсантами».  Ніякого коментаря з української сторони подано не було.

 

«Детектор медіа» очікує коментаря з приводу передруку новин російських ЗМІ від прес-служби холдингу UMH group.

 

 

 

Нагадаємо, лондонська кореспондентка російської телекомпанії RT (у минулому - Russia Today) Сара Ферт заявила, що звільнилася з роботи. Вона написала, що RT вважає своїм першим правилом приписування усіх провин Україні.

 

Раніше Росія заявила, що готується запустити мовлення німецькою телеканалу Russia Today (RT) і радіостанції «Голос России». Колішня співробітниця «Детектор медіа» Вікторія Білаш передає із Берліна, що зараз українці Німеччини планують організувати акцію протесту проти початку мовлення німецькою каналу Russia Today.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6205
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VDP
3558 дн. тому
"Телекритика" развивает новый жанр - кляуза?
допитливий
3559 дн. тому
Виникає три закономірних запитання. 1. Чому злодій Курченко досі не сидить? 2. Чому досі не конфісковане його майно? 3. Чому досі не сидять усі ті, хто був зобов'язаний подбати про 1. і 2. ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду