НРКУ має намір оскаржувати в суді рішення Нацради про скасування конкурсу на 28 радіочастот

НРКУ має намір оскаржувати в суді рішення Нацради про скасування конкурсу на 28 радіочастот

19 Липня 2014
3453

НРКУ має намір оскаржувати в суді рішення Нацради про скасування конкурсу на 28 радіочастот

3453
НРКУ має намір оскаржувати в суді рішення Нацради про скасування конкурсу на 28 радіочастот
НРКУ має намір оскаржувати в суді рішення Нацради про скасування конкурсу на 28 радіочастот

Національна радіокомпанія України (НРКУ) заявила про наміри оскаржувати в суді рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 17 липня, яким Нацрада визнала таким, що не відбувся конкурс на 28 радіочастот, оголошений 21 січня, на який найбільше заявок подали НРКУ і радіо «Вести». Про це йдеться в заяві НРКУ, поширеній 18 липня.

 

На думку НРКУ, скасування конкурсу означає, що вирішення питання з ФМ-частотами для Національного радіо вчергове відкладається, щонайменше, на кілька місяців. Тоді, як громадяни гостро потребують правдивої інформації про події у державі, зокрема, на українському сході.

 

«Цей конкурс був оголошений ще у січні, а проведений мав бути у квітні. Найцікавішим для учасників українського радіоринку було те, що для цього конкурсу було прораховано велику кількість частот у верхньому діапазоні УКХ більш відомому і фахівцям, і слухачам як ФМ-діапазон. Звісно, що і претендент на ці частоти знайшовся - один з російськомовних мовників неофітів з обійми такого ж олігарха-неофіта Курченка», - йдеться в заяві НРКУ.

 

«Українcьке радіо засвідчило документально свої наміри взяти участь в цьому конкурсі, оскільки впродовж багатьох років чекає саме на ФМ-частоти (НРКУ можна чути в цьому діапазоні лише в трьох обласних центрах країни), а звичне для багатьох українців дротове мовлення постійно скорочується немов шагренева шкіра (за роки Незалежності - більш ніж вдесятеро, до лише 1,7 млн. радіоточок). Були сподівання (які, до речі, супроводжувались гучними заявами на рівні керівників профільних комітетів парламенту про те, що, мовляв, лише дочекайтесь нового складу Нацради), що з огляду на останні події, потребу формування національного інформаційного простору, та й зрештою - неоголошену війну на Донбасі, такі частоти нарешті надасть НРКУ новий склад Нацради. Але відбулось інше: конкурс визнано таким, що не відбувся», - повідомили в НРКУ.

 

Голова Нацради Юрій Артеменко, коментуючи на брифінгу 17 липня рішення про скасування конкурсу, наголосив, що в ньому немає ніякого політичного підтексту. За його словами, під час прийому заяв на конкурс були відсіяні всі претенденти, крім НРКУ і компаній, наближених до оточення Віктора Януковича. «Не можна будувати свій успіх на тому, що всі інші відсіяні», - вважає голова Нацради.

 

Пан Артеменко також пообіцяв, що Нацрада невдовзі оголосить новий конкурс, участь у якому зможуть узяти всі охочі.

 

17 липня Нацрада скасувала (визнала таким, що не відбувся) конкурс на 28 радіочастот, на який найбільше заявок подали НРКУ і радіо «Вести». У Нацраді заявили, що конкурс був несправедливим і в ньому вбачалися ознаки монополізації: під час прийому заявок неофіційно відхилялися компанії, які не були потрібні, а приймалися заявки від компаній, які наближені до колишнього керівництва держави, і від НРКУ. При цьому НРКУ висловилася проти скасування конкурсу та заявила, що відстоюватиме свої права в суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3453
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду