Нацрада оновить склад Громадської ради та створить експертну раду

Нацрада оновить склад Громадської ради та створить експертну раду

19 Липня 2014
2971

Нацрада оновить склад Громадської ради та створить експертну раду

2971
Нацрада оновить склад Громадської ради та створить експертну раду
Нацрада оновить склад Громадської ради та створить експертну раду

Національна рада з питань телебачення і радімовлення планує на наступному засіданні 24 липня оголосити початок прийому заяв на подання кандидатур для входження до складу Громадської ради при Нацраді. Про це повідомив голова регуляторного органу Юрій Артеменко на брифінгу 17 липня.

 

За його словами, вже створено робочу групу з розробки змін до положення «Про Громадську раду при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення».

 

Також Нацрада планує створити експертну раду з фахівців медіагалузі.

 

Нацрада хоче бачити в Громадській раді експертів від суспільства. «Ми хотіли б, аби в цю Громадську раду прийшли заявки тих людей, які хочуть займатися не якимось політичним чи медійним піаром, а які хочуть змінити правила гри... Я хочу, щоб прийшли чесні люди, хай незручні, але чесні і професійні», - сказав голова.

 

Відповідно до розподілу обов'язків членів Нацради, Громадською радою опікується Ольга Герасим'юк, експертною радою - Юрій Артеменко, Григорій Шверк, Олександр Ільяшенко та Олег Черниш.

 

Попередній склад Громадської ради було обрано і затверджено Нацрадою 22 вересня 2010 року. До неї увійшли один колективний член та 12 індивідуальних, при цьому туди не потрапив жоден представник від галузевих асоціацій та об'єднань мовників (ІТК, НАМ) і кабельників («Укртелемережа», СКТУ, ТПУ). Відповідно до положення про Громадську раду її склад мав оновлюватися щороку, однак уже майже чотири роки він є незмінним, тому що у вересні 2011 року Нацрада продовжила повноваження своєї Громадської ради на невизначений строк.

 

Нагадаємо, що 4 липня Верховна Рада обрала свою четвірку членів Нацради: Катерину Котенко, Олександра Ільяшенка, Ольгу Герасим'юк та Олега Черниша. 7 липня Президент України Петро Порошенко призначив ще трьох членів Нацради: Юрія Артеменка, Владислава Севрюкова і Григорія Шверка. Четвертий член Нацради за президентською квотою - Оксана Головатенко - наразі перебуває в декретній відпустці.

 

7 липня головою Нацради був обраний Юрій Артеменко, першим заступником голови - Ольга Герасим'юк, заступником голови - Григорій Шверк, відповідальним секретарем - Катерина Котенко. Також члени Нацради розподілили між собою сфери відповідальності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2971
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду