Голова Нацради радить керівництву Концерну РРТ відправити у відпустку працівників на захоплених територіях

Голова Нацради радить керівництву Концерну РРТ відправити у відпустку працівників на захоплених територіях

18 Липня 2014
3245

Голова Нацради радить керівництву Концерну РРТ відправити у відпустку працівників на захоплених територіях

3245
Працівники медіа стали заручниками в зоні військових дій, вважає Юрій Артеменко
Голова Нацради радить керівництву Концерну РРТ відправити у відпустку працівників на захоплених територіях
Голова Нацради радить керівництву Концерну РРТ відправити у відпустку працівників на захоплених територіях

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко попросив генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка відправити працівників у містах, що контролюються сепаратистами, у відпустку зі збереженням зарплати. Про це він заявив на брифінгу 17 липня.

 

«Я сьогодні (17 липня. - ТК) говорив з керівником Концерну РРТ Олександром Півнюком, і сказав: зробіть просту річ. Ми не зможемо всіх вивезти, допомогти. Зробіть наказ, зверніться до людей, які там працюють, що ми відкликаємо їх у відпустку зі збереженням заробітної плати. Щоб людина знала, що якщо вона поїде, в неї буде збережено заробітну плату», - розповів пан Артеменко.

 

За словами голови Нацради, працівники Концерну РРТ у Донецькій та Луганській областях змушені під тиском вимикати українські канали і вмикати російські. Відтак, у Донецьку нині повністю мовлять російські канали.

 

«Що стосується людей, які працюють у сфері медіа - їх не відпускають з Донецька, під примусом змушують працювати. Наприклад, працівників Концерну РРТ під дулом автомата примушують виконувати ті чи інші технічні питання», - розповів пан Артеменко.

 

При цьому, за його словами, українськими фахівцями керують російські технічні спеціалісти: «За інформацією, яку вони нам повідомляють, присутні висококваліфіковані російські фахівці, які знають, який модуль включити і виключити. Ці спеціалісти примушують наших людей».

 

Голова Нацради подякував тим, хто продовжує виконувати свої обов'язки та доносить правду до народу. «Я хотів би подякувати всім колегам, які в Донецькій області, Луганській області чи під дулом автомата, чи в інших умовах продовжують виконувати свої обов'язки, свою місію донести правду до народу. Це не дуже легко», - зауважив він.

 

Пан Артеменко наголосив, що багато працівників медіа стали заручниками: «Зараз дуже складна ситуація з працівниками багатьох телекомпаній і провайдерів у Донецькій області, де вони стали заручниками, де їх примушують переобладнувати обладнання, включати російські канали, і вони різними способами намагаються цього уникнути».

 

Юрій Артеменко розповів, що співробітники медіа виїжджають з Донецька різними способами. «Багатьох співробітників кабельних провайдерів, ефірних телекомпаній, Донецької та Луганської ОДТРК різними способами ми намагаємося врятувати і вивезти із зони бойових дій. Я хотів би звернутися до них і сказати, що вони саме ті герої, як і ті, хто зараз воюють на полях війни, бо інформаційна війна і війна з автоматами в руках - це одне й те саме, за великим рахунком», - заявив він.

 

Нагадаємо, наприкінці червня Олександр Півнюк повідомив «Детектор медіа», що під контролем сепаратистів у Донецькій та Луганській областях перебувають шість об'єктів Концерну РРТ.

 

16 липня генеральний директор Концерну РРТ проінформував про відновлення роботи радіотелевізійної вежі на горі Карачун під містом Слов'янськом (Донецька область). Наразі забезпечено мовлення трьох українських телеканалів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду