Журналістів-біженців підтримали у Центрі допомоги НСЖУ та НМПУ завдяки Фонду Ріната Ахметова

Журналістів-біженців підтримали у Центрі допомоги НСЖУ та НМПУ завдяки Фонду Ріната Ахметова

17 Липня 2014
3125

Журналістів-біженців підтримали у Центрі допомоги НСЖУ та НМПУ завдяки Фонду Ріната Ахметова

3125
Журналістів-біженців підтримали у Центрі допомоги НСЖУ та НМПУ завдяки Фонду Ріната Ахметова
Журналістів-біженців підтримали у Центрі допомоги НСЖУ та НМПУ завдяки Фонду Ріната Ахметова

Перші 12 журналістів місцевих ЗМІ, які змушені були залишити Донбас, отримали кошти від об'єднаного Центру допомоги журналістам НСЖУ та НМПУ в рамках співпраці з Фондом бізнесмена Ріната Ахметова «Розвиток України». Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

У рамках угоди з фондом компанії, які входять до Групи СКМ Ріната Ахметова, вирішили надати благодійну допомогу журналістам, що через події  в країні опинилися в складному становищі. Як повідомляє НСЖУ, ці кошти використовуються для допомоги в евакуації сімей та реабілітації дітей журналістів-переселенців, для допомоги журналістам, які постраждали під час виконання професійних обов'язків при роботі у «гарячих точках» (Крим, Донбас) та отримали серйозні розлади здоров'я, а також на відновлення пошкодженої чи конфіскованої техніки.

 

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко заявив, що першочерговим завданням є підтримка журналістів, які опинилися в складних умовах. «Центр допомоги, який зміг розпочати роботу завдяки активній підтримці іноземних медіаорганізацій, зокрема, Міжнародної федерації журналістів, Польської Асоціації Журналістів, зміг надати значній частині колег матеріальну підтримку на лікування чи відновлення пошкодженої техніки. Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» став нашим першим українським партнером, який відгукнувся на потреби журналістів», - відзначив Сергій Томіленко.

 

Журналісти, що фактично опинилися в статусі біженців, вважають матеріальну підтримку важливою, адже мають труднощі не тільки з пошуками житла, а й роботи.

 

«Незважаючи на те, що маю досвід роботи в Києві протягом кількох років, наразі не можу знайти роботи за фахом. Зараз проживаю в Ірпені, маю 4-річну дитину, тому не можу повернутися назад до Слов'янська, як деякі колеги. Допомога від об'єднаного Центру допомоги журналістам дуже важлива і потрібна», - сказала журналістка зі Слов'янська Христина Магер.

 

Першими допомогу від Фонду отримали журналісти зі Сходу України:

- Олександр Кульбака (редактор газети «Вести», Слов'янськ).

- Тетяна Михайлова, (координатор Донецького прес-клубу).

- Тетяна Строй (голова Донецького прес-клубу).

- Сергій Колесніков (журналіст ТРК «Ірта», Луганськ).

- Христина Магер (журналіст порталу Slavinfo, Слов'янськ).

- Світлана Агаджанян (координатор Донецького прес-клубу).

- Оксана Гриниченко (заступник редактора газети «Краснодонские вести», Луганська область).

- Світлана В'юніченко (редактор газети «ТВ-плюс», Слов'янськ).

- Владислав Леошко (редактор газети «Вечерняя Горловка», Донецька область).

- Євген Фіалко (редактор газети «Наша Дружковка», Донецька область).

- Валентина Савенко (журналіст телеканалу «С плюс» Слов'янськ).

- Роман Губа (журналіст порталу Slavinfo, Слов'янськ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3125
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду