Нацрада обіцяє особливий підхід до провайдерів і мовників у зоні АТО

Нацрада обіцяє особливий підхід до провайдерів і мовників у зоні АТО

15 Липня 2014
3598

Нацрада обіцяє особливий підхід до провайдерів і мовників у зоні АТО

3598
Нацрада обіцяє особливий підхід до провайдерів і мовників у зоні АТО
Нацрада обіцяє особливий підхід до провайдерів і мовників у зоні АТО

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що використовуватиме диференційовані підходи щодо здійснення наглядової функції до тих провайдерів програмної послуги і мовників, які працюють в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті регулятора.

 

«Регулятор чітко усвідомлює і з розумінням ставиться до того, що частина провайдерів програмної послуги змушені працювати в умовах, практично наближених до бойових, і тимчасово не може повною мірою виконувати свої ліцензійні зобов'язання та вимоги Національної ради. Ми вдячні тим провайдерам, які оперативно вмикають українські канали на тій території, яка вивільнюється від терористів», - йдеться в повідомленні.

 

Що стосується проведення перевірок, про які йдеться у зверненні асоціацій провайдерів програмної послуги, то йтиметься лише про тих провайдерів і мовників, які працюють на мирних і звільнених територіях, наголошують у відомстві.

 

Національна рада продовжує здійснювати постійний моніторинг вітчизняних та іноземних програм і передач, що ретранслюються у кабельних мережах України. У разі, якщо результати моніторингу підтвердять інформацію про ретрансляцію російських каналів не лише в зоні АТО, регулятор обіцяє застосовувати санкції згідно з чинним законодавством.

 

«Керівники всіх телерадіоорганізацій України повинні усвідомлювати, що війна проти народу України рано чи пізно закінчиться і всім доведеться звітувати не лише перед державними органами, а й перед громадою. А це набагато відповідальніше, ніж отримати санкцію регулятора», - йдеться в заяві Нацради.

 

Нагадаємо, 10 липня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дала добу для негайного вимкнення ворожого контенту тим мовникам, що ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську.

 

Член Нацради Олександр Ільяшенко повідомив, що в низці міст України, які ще недавно перебували в активній зоні АТО, вдалося відновити мовлення українських каналів. Паралельно відбувається вимкнення російських каналів. За словами пана Ільяшенка, ситуація у східних регіонах досить складна, оскільки провайдери там перебувають «під дулом автоматів» і не мають фізичної можливості вимкнути російські канали. Хоча таке бажання в них є.

 

Голова Нацради Юрій Артеменко заявив, що позиція Національної ради є чіткою і передбачає, що після звільнення місто від терористів, того самого дня, «всі канали, які пропагують ворожнечу, ненависть, знущання над українським народом, мають бути вимкнені».

 

11 липня об'єднання кабельників - Асоціація правовласників і постачальників контенту й асоціація «Укртелемережа» - попросили Президента України Петра Порошенка, представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуню Міятович і голову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка запровадити мораторій на перевірки ЗМІ в зоні проведення АТО.

 

У відповідь перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк заявила, що Нацрада не оголошувала перевірок у зоні антитерористичної операції, а жорсткі заяви регулятора стосуються визволених і мирних територій, де провайдери ретранслюють російську пропаганду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду