Суд арештував підозрюваного у нападі на знімальну групу 5-го каналу на Майдані Незалежності

Суд арештував підозрюваного у нападі на знімальну групу 5-го каналу на Майдані Незалежності

15 Липня 2014
2905

Суд арештував підозрюваного у нападі на знімальну групу 5-го каналу на Майдані Незалежності

2905
Суд арештував підозрюваного у нападі на знімальну групу 5-го каналу на Майдані Незалежності
Суд арештував підозрюваного у нападі на знімальну групу 5-го каналу на Майдані Незалежності

Суд арештував 31-річного уродженця міста Рівного,  якого підозрюють у перешкоджанні законній професійній журналістів одного із загальноукраїнських телеканалів. Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.

 

Правоохоронці нагадують, що 2 липня на спецлінію 102 до столичної міліції надійшло повідомлення про те, що невідомі нанесли тілесні ушкодження операторові одного з провідних українських телеканалів.

 

На місце події виїхали співробітники Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві. Зі слів заявників правоохоронці встановили, що знімальна група прибула на Майдан Незалежності для проведення зйомок за редакційним завданням. Під час роботи до журналістів підійшли невідомі та почали вимагати припинення зйомок та видалення відзнятого відео, погрожуючи при цьому фізичною розправою. На відмову оператора вимкнути камеру, один з чоловіків наніс йому удар в область живота. Після цього невідомі втекли. 

 

Інформація була внесена до Єдиного обліку Шевченківського райуправління. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального Кодексу України - «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 2 липня в Києві на Майдані Незалежності зазнала нападу знімальна група 5-го каналу - журналіст Ганна Рибалко і оператор Денис Шматько.  За даними знімальної групи, журналісти проводили зйомку з метою з'ясувати, чи безпечні зараз барикади на вулиці Городецького.

 

Наразі 31-річному уродженцю міста Рівного повідомлено про підозру у незаконному позбавлені волі або викраденні людини, незаконному заволодінні транспортним засобом, у розбої, хуліганстві та перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів. Вказані провадження відкрито за зверненнями потерпілих у Печерському та Шевченківському районних управліннях столичної міліції.

 

Кримінальні провадження щодо вчинення підозрюваним розбійного нападу, хуліганства та перешкоджання журналістській діяльності, які мали місце на Майдані Незалежності в місті Києві, об'єднанні в одне.

 

Нагадаємо, 4 липня Шевченківський районний суд міста Києва залишив під вартою Андрія Трачука (на фото) на прізвисько Слон, який перешкоджав журналістам на Майдані Незалежності - застосував силу до знімальної групи 5-го каналу та погрожував журналісту СТБ.

 

Наразі його заарештовано. Досудове розслідування триває.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2905
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду