Черкаські журналісти на знак солідарності передали бронежилети колегам  у Донецьку

Черкаські журналісти на знак солідарності передали бронежилети колегам у Донецьку

7 Липня 2014
2980

Черкаські журналісти на знак солідарності передали бронежилети колегам у Донецьку

2980
Черкаські журналісти на знак солідарності передали бронежилети колегам  у Донецьку
Черкаські журналісти на знак солідарності передали бронежилети колегам  у Донецьку

На знак солідарності  Черкаська обласна організація Національної Спілки журналістів України (НСЖУ) передала для журналістів Донбасу чотири бронежилети. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

З ініціативою підтримати своїх колег, які змушені працювати в зоні військових дій,  журналісти звернулись до голови Черкаської облдержадміністрації  (ОДА) Юрія Ткаченка. Він контролює питання щодо облаштування військовослужбовців територіального батальйону «Черкаси», забезпечення військових засобами індивідуального захисту тощо.  За сприяння Юрія Ткаченка було виділено кошти на придбання  бронежилетів для працівників ЗМІ Донеччини.

 

«Життю журналістів, які працюють на передовій, так само загрожує небезпека, як і будь-якому солдату. Тому наш обов'язок не залишитися байдужими до  тих українців, які, зрештою, захищають і наш мир, хай навіть за сотні кілометрів від Черкас», - заявив голова ОДА.  

 

Подібні акції солідарності, на думку голови Черкаської обласної організації НСЖУ, першого секретаря Спілки Сергія Томіленка, не лише об'єднують представників ЗМІ, а й допомагають змінити формат відносин влади та медіаспільноти.

 

«Розуміючи, що наші колеги на Сході потребують зараз  найбільшої допомоги, ми вирішили сконцентрувати зусилля саме на тому, аби зробити і свій внесок у їхній захист. Тому завдяки  зусиллям обласної влади ми змогли придбати бронежилети і надати їх журналістам, які працюють на Донеччині», -  сказав Сергій Томіленко.

 

Вдячність за підтримку висловив голова  Донецької обласної організації НСЖУ, головний редактор газети «Донбас» Олександр Бриж, якого на початку червня викрали озброєні сепаратисти й погрожували розправою.  «Така допомога якраз вчасна, адже в гарячій зоні конфлікту перебуває  близько 20 наших журналістів - представників місцевих медіа. Приємно, що нас підтримують черкаські колеги, така солідарність завжди підносить дух патріотизму і національної єдності», - заявив пан Бриж.

 

Нагадаємо, два тижні тому Національна спілка журналістів України (НСЖУ) передала колегам з Донеччини чотири бронежилети. Засоби захисту було передано власкорам центральних ЗМІ, телевізійникам та працівникам інтернет-видань, які подали персональні заявки до НСЖУ. Один бронежилет знаходиться в офісі ДонСЖУ, його видають у тимчасове користування журналістам, які направляються в зону бойових дій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2980
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду