У Росії затримали журналістів ТСН - канал «1+1» заявляє про переслідування

У Росії затримали журналістів ТСН - канал «1+1» заявляє про переслідування

4 Липня 2014
5230

У Росії затримали журналістів ТСН - канал «1+1» заявляє про переслідування

5230
У Росії затримали журналістів ТСН - канал «1+1» заявляє про переслідування
У Росії затримали журналістів ТСН - канал «1+1» заявляє про переслідування

Канал «1+1» заявляє про своє занепокоєння переслідуванням  журналістів ТСН в Росії. Про це йдеться у заяві телеканалу, яку отримала «Детектор медіа».

 

Учора, 3 липня, спецкореспондента ТСН у Росії Маргариту Ситник та оператора програми затримала у м.Волгограді (Росія) група  чоловіків, які назвалися «оперуповноваженими».  

 

Журналістів «1+1»  затримали в місцевому готелі, де вони зупинилися на час відрядження. Росіяни почали допитувати українських журналістів, знімаючи процес на камеру. Попри наявність у знімальної групи акредитації МЗС Росії, «оперуповноважені» продовжували допит під приводом того, що неподалік нібито пограбовано бабусю.

 

«Мені пояснили, що зараз у них у районі відбувається відпрацювання. Нібито скоєно злочин - бабусю обікрали на 150 тисяч рублів (операторові сказали, що на 250 тисяч). Підозрювані - одна жінка (громадянка України, нібито біженка) і двоє чоловіків (громадян Росії). Сказали, що нас триматимуть недовго,  усього три години. Бабуся має нас ідентифікувати - а потім відпустять. Ми нібито викликаємо підозру», - розповіла про інцидент Маргарита Ситник.

 

«Оперуповноважені» скопіювали всі документи знімальної групи, також обшукали номери, в яких зупинилися журналісти. Прохання журналістів переписати дані «представників» російських правоохоронних органів було відхилено. Про 150-250 тисяч рублів, нібито вкрадених у якоїсь бабусі, журналістів більше не питали і далі не згадували про її існування. Після того, як журналістам поставили питання про мету поїздки, «оперуповноважені» відпустили знімальну групу й нагадали, що всі дії журналісти мають обов'язково погоджувати з адміністрацією області.

 

«Я спочатку подумала, що це жарт, бо надто сюрреалістично все було: вісім хлопців спортивної статури з камерою приїхали в готель рятувати бабусині гроші. Промайнула думка, що це може бути така розвага, бо в барі готелю була у розпалі вечірка. Подумала, може, це конкурс чи розіграш, навіть на рецепції спитала, чи часто в них таке відбувається», - розказала про пригоду журналістка ТСН Маргарита Ситник.

 

Канал «1+1» висловлює серйозне занепокоєння переслідуванням українських журналістів у Росії. Відповідні звернення з проханням роз'яснити ситуацію телеканал надіслав у МЗС Російської Федерації та губернаторові Волгоградської області. ТСН також повідомляє, що буде стежити за  долею бабусі, яку нібито обікрали, і  сподівається поінформувати про перебіг слідства, сподіваючись, що грабіжників, на пошуки яких серед ночі кинули таку серйозну силу, знайдуть.

 

Нагадаємо, 12 березня кореспондент ТСН Ганна Бока і оператор Павло Бондаренко були затримані міліцією у м.Владикавказі (Росія) на кілька годин. Російська влада не впустила їх на територію Осетії.

 

12 березня, зник зв'язок зі знімальною групою «1+1» в Абхазії.  Кореспондентку ТСН Наталку Пісню (на фото) та оператора Сергія Кисельова вивезли з готеля, допитали за участі російських співробітників ФСБ і депортували з Абхазії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5230
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ГАНЬБА
3555 дн. тому
НЕУЖЕЛИ ТАК СЛОЖНО НАПЕЧАТАТЬ ФАМИЛИЮ И ИИЯ ОПЕРАТОРА????????????????? ИЛИ , ПО-ВАШЕМУ , ЭТО ВСЕГО ЛИШЬ НЕ ЗАСЛУЖИВАЮЩИЙ ОСОБОГО ВНИМАНИЯ ЧЕЛОВЕК ПРИ КАМЕРЕ ????????? ГАНЬ-БА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду