Генпрокуратура Росії не бачить підстав для звільнення українського режисера Олега Сенцова

Генпрокуратура Росії не бачить підстав для звільнення українського режисера Олега Сенцова

27 Червня 2014
3501

Генпрокуратура Росії не бачить підстав для звільнення українського режисера Олега Сенцова

3501
Генпрокуратура Росії не бачить підстав для звільнення українського режисера Олега Сенцова
Генпрокуратура Росії не бачить підстав для звільнення українського режисера Олега Сенцова

Генеральна прокуратура РФ заявляє, що підстав для зміни запобіжного заходу та припинення кримінального переслідування затриманого у Криму українського режисера Олега Сенцова, а також іншого затриманого Олександра Кольченка, не вбачається. Про це повідомляє інтернет-видання «Крым.Реалии» з посиланням на відповіді заступника Генпрокурора РФ Віктора Гриня на звернення голови Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова.

 

Представник Генпрокуратури пояснив, що УФСБ Росії по Республіці Крим та Севастополю відкрило та об'єднало в одному провадженні три кримінальні справи за фактами діяльності так званого «терористичного співтовариства». В офіційній відповіді сказано, що в якості підозрюваних затримані Олег Сенцов і Олександр Кольченко.  Генпрокуратура Росії стверджує, що зараз вони користуються послугами захисників, дають свідчення і етаповані в СІЗО на території Москви.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у Росії не визначилися із громадянством ув`язненого українського кінорежисера Олега Сенцова. У московському СІЗО український режиссер зареєстрований як «громадянин РФ з паспортом України», хотя він не подавав заяву на зміну громадянства.

 

 

 

Нагадаємо, Олега Сенцова затримала російська ФСБ у ніч на 11 травня в м.Сімферополі (Крим). Після цього він був викрадений з Криму російськими спецслужбами й етапований до слідчого ізолятора, московської в'язниці «Лефортово», відомої закритим режимом.

 

ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту під час якого мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі й меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

На захист режисера виступають Європейська кіноакадемія, НСКУ, російський КіноСоюз, Конфедерація спілок кінематографістів країн СНД і Балтії, широка українська кіноспільнота й громадські активісти.

 

Українська кіноспільнота звернулася до Президента України  Петра Порошенка  із закликом вжити  заходів щодо визволення з російського полону українського кінорежисера Олега Сенцова.

 

Реквізити для переказу коштів на підтримку Олега Сенцова опубліковано тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3501
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду