Канал «Россия 24» вкрав і перекрутив зміст двох сюжетів «Радіо Свобода»

Канал «Россия 24» вкрав і перекрутив зміст двох сюжетів «Радіо Свобода»

20 Червня 2014
4578

Канал «Россия 24» вкрав і перекрутив зміст двох сюжетів «Радіо Свобода»

4578
Канал «Россия 24» вкрав і перекрутив зміст двох сюжетів «Радіо Свобода»
Канал «Россия 24» вкрав і перекрутив зміст двох сюжетів «Радіо Свобода»

Російський телеканал «Россия 24» впродовж доби 19 червня використав два відеорепортажі кореспондента «Радіо Свобода», який працює в зоні бойових дій на Донбасі, спотворивши їхній зміст. Про це йдеться на сайті видання.

 

У репортажі «Радіо Свободи» під назвою «Бійці національної гвардії погрожують піти на Київ»  боєць Нацгвардії Левко Стек, що працює в зоні бойових дій, закликає президента Петра Порошенка «навести лад», для того щоб військові могли «дати відсіч чудовиську, яке там створилося». У разі якщо президент не «наведе лад», не укомплектує армію професіоналами з відповідною підготовкою, боєць пообіцяв, що «це все розвернеться і піде на Київ».  Про жодну примусову відправку воювати не йдеться жодним словом.

 

На каналі «Россия 24» повідомили, що даний відеозапис кореспондента «Радіо Свобода» бійці записали самі, щоб таким чином звернутися до Петра Порошенка. В матеріалі російського каналу все подали таким чином, що  за словами військових, їх змушують вести бойові дії на південному Сході, при цьому державі немає діла до власної армії.

 

Другий відео-репортаж журналіста «Радіо Свобода», знятий поблизу села Східне, що у передмісті м.Слов'янська (Донецька обл.), розповідає про те, що сепаратисти впродовж місяця обстрілюють блокпост українських військових з мінометів та автоматичної зброї. У відповідь силовики ведуть вогонь по сепаратистах. Для стрільби на дальні відстані застосовують нещодавно придбані новітні БТРи.

 

В репортажі український військовий розповідає про те, що цивільне населення залишило село 2-3 тижні тому. В новинах на каналі «Россия 24» дане відео використали для того, щоб розповісти що українські військові розстрілюють селище. Також у матеріалі журналісти зауважили, що військові навмисно стріляють по цивільних, називаючи останніх «легкою мішенню».

 

Зауважимо, що у матеріалі «Радіо Свободи» військовий повідомив, що за допомогою техніки вони можуть вести прицільний вогонь на відстані 3000 метрів. Використавши цей синхрон, російський журналіст нагадав, що в Україні вбито російських журналістів нібито через те, що військові не бачили, у кого стріляли.

 

Нагадаємо, російський канал «Россия 1» вкрав відео журналістки «Громадське ТБ» Анастасії Станко і написав свій закадровий текст. Про це повідомила Анастасія Станко у Twitter 18 червня.

 

За словами журналістки, російський канал «побудував свою творчість» на її відео.

 

Зокрема, Анастасія Станко в сюжеті розповідала про вояків батальйону «Айдар», а російський канал безпідставно звинуватив їх у розстрілі мирних жителів, назвавши свій сюжет «Разгром Счастья: батальон Айдар расстрелял десятки мирных жителей».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4578
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду