Нардеп Мірошниченко хоче просити президента швидше призначити членів Нацради

Нардеп Мірошниченко хоче просити президента швидше призначити членів Нацради

18 Червня 2014
3874

Нардеп Мірошниченко хоче просити президента швидше призначити членів Нацради

3874
Нардеп Мірошниченко хоче просити президента швидше призначити членів Нацради
Нардеп Мірошниченко хоче просити президента швидше призначити членів Нацради

Народний депутат Ігор Мірошниченко під час засідання Комітету з питань свободи слова та інформації, яке відбулося 18 червня в режимі наради через відсутність кворуму, запропонував звернутися до Президента України Петра Порошенка з проханням якнайшвидше призначити четвірку членів Нацради, оскільки парламент не зможе швидко визначитися з обранням своєї четвірки.

 

Під час засідання голова Комітету Микола Томенко повідомив, що завтра, 19 червня, питання обрання парламентської четвірки членів Нацради ймовірно не буде виноситися на голосування, оскільки народні депутати не дійшли згоди щодо кандидатів. Він підтримав пропозицію пана Мірошниченка.

 

Нагадаємо, відповідно до Конституції України Нацрада з питань телебачення і радіомовлення складається з восьми членів, половину яких обирає парламент, а другу половину призначає глава держави.

 

Як писала «Детектор медіа», Комітет з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні 21 травня провів конкурс кандидатів в члени Нацради. Із 16 кандидатів, які залишилися після зняття з конкурсу Анжеліки Рудницької та Наталії Клітної, Комітет з рекомендує Верховній Раді для обрання членами Нацради 12 кандидатур, ще одна - під питанням, три кандидатури рекомендацій не отримають.

 

Нагадаємо, що 7 травня було припинено повноваження чотирьох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, призначених Верховною Радою України: Євгена Баранова, Ірини Опілат, Миколи Фартушного і Вікторії Георгієвської.

 

8 травня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації оголосив відбір кандидатур на заміщення чотирьох вакантних посад членів Національної ради. Суб'єктами права подання кандидатур на посаду члена Національної ради є депутатські фракції у Верховній Раді та всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації. Конкурс тривав до 18 травня, загалом було висунуто 18 кандидатів.

 

13 медійних організацій вимагають формування Нацради виключно з представників громадськості і підтримують шістьох кандидатів: Ольгу Герасим'юк, Костянтина Грицака, Катерину Котенко, Тетяну Котюжинську, Катерину М'ясникову і Тараса Шевченка.

 

Рух «Стоп цензурі!» закликав Верховну Раду обрати членом Нацради Тараса Шевченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3874
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
snare
3598 дн. тому
Еще бы он инициировал люстрацию Бычек. После увольнения Пантелеймонова он открыл ящик Пандоры - Бычек сделали замгенерального. Она много лет с мужем обваровывали НТКУ, не гнушались брать оброк с нищих уборщиц. Теперь, получив доступ к власти, превратили територрию НТКУ в один большой "генделик". Коррупция только растет. Купленные дипломы и звания заслуженного экономиста открыли ей все двери. Ее хамству н6ет предела. Убирайте эту дрянь. А то общественное не с чем будет делать , все развалит, разворует окончательно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду