Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом загибелі журналіста Ігоря Корнелюка

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом загибелі журналіста Ігоря Корнелюка

17 Червня 2014
4671

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом загибелі журналіста Ігоря Корнелюка

4671
Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом загибелі журналіста Ігоря Корнелюка
Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом загибелі журналіста Ігоря Корнелюка

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за фактом загибелі спецкора російської ВДТРК (телеканал «Россия 1») Ігоря Корнелюка (на фото) 17 червня під м.Луганськом. Про це  повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу відомства.

 

«Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Росії порушено кримінальну справу за фактом вбивства в «Луганській народній республіці» (терористична організація, яка за допомогою російських найманців і зброї вбиває мирне населення і українських військових - УНІАН) журналістів телекомпанії ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни) і ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство загальнонебезпечним способом двох і більше осіб у зв`язку з їхньою службовою діяльністю)», - йдеться в повідомленні.

 

За версією слідства, під мінометний обстріл потрапила знімальна група ВДТРК. В результаті обстрілу журналіст Ігор Корнелюк отримав важке поранення, його доставили в обласну лікарню Луганська, в якій він від отриманих поранень помер. Звукорежисер Антон Волошин, за інформацією слідства, пропав без вісті.

 

Нагадаємо, сьогодні, 17 червня під м.Луганськом  отримав тяжкі поранення і помер у лікарні журналіст російської ВДТРК, власкор з Мурманської області Ігор Корнелюк. У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що загиблий журналіст російської ВДТРК працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту.

 

В Інформаційному центрі РНБО стверджують, що Ігор Корнелюк нелегально прибув на територію України з московського аеропорту «Внуково» більше двох тижнів тому. Загиблий журналіст був у військовому камуфляжі, без засобів захисту і не мав розпізнавальних знаків преси.

 

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук зазначив, що журналіст російського телеканалу «Россия 1» Ігор Корнелюк надавав інформаційний супровід терористам на Луганщині.

 

Прес-служба самопроголошеної «Луганської народної республіки» заявляє, що разом із кореспондентом російської ВДТРК Ігорем Корнелюком 17 червня загинув другий член знімальної групи телерадіокомпанії, звукорежисер Антон Волошин.

 

Як повідомили «Інтерфаксу» у прес-службі телекомпанії, тіло Антона Волошина начебто упізнав колега, оператор знімальної групи Олег Денисов, який також потрапив під мінометний обстріл, але не постраждав.

 

Президент України Петро Порошенко на прохання ОБСЄ доручив розслідувати загибель російського журналіста Ігоря Корнелюка. Глава держави також висловив співчуття у зв'язку із загибеллю кореспондента телеканалу «Россия 1».

 

В. о. міністра закордонних справ  України Андрій Дещиця висловив співчуття рідним загиблого російського журналіста Ігоря Корнелюка.

 

За інформацією телекомпанії, Ігорю Корнелюку було 37 років. Він народився в м.Запоріжжі. Кар'єру журналіста розпочав у 1998 році. З жовтня 2013 року пан Корнелюк очолював корпункт ВДТРК в Мурманську. У нього залишилася дружина та семирічна донька.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4671
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Днепр
3572 дн. тому
Скоту подабающий конец настал.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду