Захист одного із засуджених у справі Політковської оскаржив вирок

Захист одного із засуджених у справі Політковської оскаржив вирок

11 Червня 2014
2902

Захист одного із засуджених у справі Політковської оскаржив вирок

2902
Захист одного із засуджених у справі Політковської оскаржив вирок
Захист одного із засуджених у справі Політковської оскаржив вирок

Захист оскаржив вирок колишньому міліціонеру Сергію Хаджикурбанову, засудженому за вбивство журналістки «Новой газеты» Анни Політковської до 20 років колонії суворого режиму. Про це повідомляє РАПСИ з посиланням на керівника прес-служби Московського міського суду Уляну Толобову.

 

«До суду надійшла коротка апеляційна скарга одного з адвокатів, в якій він просить скасувати вирок і направити справу на новий розгляд у складі попередніх слухань», - сказала вона.

 

Водночас 24 червня Московський міський суд розгляне клопотання про відстрочку покарання екс-начальнику ОЗУ ГУВС Москви Дмитрові Павлюченкову, засудженому в грудні 2012 року до 11 років колонії суворого режиму за вбивство Анни Політковської, повідомляє РАПСИ.

 

Дмитро Павлюченков, справа якого була виокремлена в окреме провадження й розглянута в особливому порядку, перебуває в медичній частині СІЗО. Його захист відзначає, що він страждає від низки тяжких захворювань і його необхідно випустити з-під варти для лікування, оскільки існує загроза для його життя.

 

Нагадаємо, 9 червня Московський мыський суд виніс обвинувальний вирок усім підсудним у справі про вбивство журналістки Анни Політковської. Обвинувачених було засуджено до різних строків ув'язнення:

Рустама Махмудова до довічного позбавлення волі в колонії особливого режиму;

Лом-Алі Гайтукаєва до довічного позбавлення волі в колонії особливого режиму;

Джабраїла Махмудова до 14 років в колонії суворого режиму;

Ібрагіма Махмудова до 12 років в колонії суворого режиму;

Сергія Хаджикурбанова до 20 років в колонії суворого режиму.

 

Згідно з обвинуваченням, організатором вбивства був Лом-Алі Гайтукаєв.

 

Раніше, 14 грудня 2012 року Московський міський суд засудив до 11 років колонії суворого режиму ще одного з обвинувачених, колишнього співробітника московського ГУВС Дмитра Павлюченкова.

 

Анна Політковська, відома журналістськими розслідуваннями порушень прав людини в Чечні, була вбита в ліфті свого будинку на Лісовій вулиці в Москві 7 жовтня 2006 року. В якості основної слідство розглядає версію, пов'язану з її професійною діяльністю.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - РІА «Новости»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду