Двох підсудних у справі про вбивство Політковської засуджено до довічного ув`язнення

Двох підсудних у справі про вбивство Політковської засуджено до довічного ув`язнення

9 Червня 2014
2802

Двох підсудних у справі про вбивство Політковської засуджено до довічного ув`язнення

2802
Двох підсудних у справі про вбивство Політковської засуджено до довічного ув`язнення
Двох підсудних у справі про вбивство Політковської засуджено до довічного ув`язнення

Московський мыський суд виніс обвинувальний вирок всім підсудним у справі про вбивство журналістки Анни Політковської, повідомляє «Новая газета».

 

Суддя Павєл Пєлєвін оголосив вирок, засудивши:

 

Рустама Махмудова до довічного позбавлення волі в колонії особливого режиму; 
Лом-Алі Гайтукаєва до довічного позбавлення волі в колонії особливого режиму; 
Джабраїла Махмудова 14 років в колонії суворого режиму; 
Ібрагіма Махмудова до 12 років в колонії суворого режиму; 
Сергія Хаджикурбанова до 20 років в колонії суворого режиму.

 

Підсудні вислухали вирок сидячи.

 

Два тижні тому присяжні винесли вердикт, що всі перелічені вище підсудніє винними  у вбивстві оглядача «Нової газети» , за винятком Ібрагіма Махмудова,  не заслуговують на поблажливість.

 

Раніше з боку потерпілих надходили прохання  про поблажливість для Джабраїла і Ібрагіма Махмудових. Вони вважають адекватною мірою покарання для Ібрагіма бути 8 років ув`язнення, для Джабраїла - 8,5 років.

 

Захист підсудних оскаржуватиме  вирок.

 

Як і після оголошення вердикту присяжних, потерпілі 9 червня після винесення вироку заявили журналістам, що будуть задоволені лише тоді, коли буде встановлений замовник вбивства.

 

Анна Політковська, відома журналістськими розслідуваннями порушень прав людини в Чечні, була вбита в ліфті свого будинку на Лісовій вулиці в Москві 7 жовтня 2006 року. В якості основної слідство розглядає версію, пов'язану з її професійною діяльністю.

 

Згідно з обвинуваченням, організатором вбивства був Лом-Алі Гайтукаєв. Одного з підозрюваних, колишнього співробітника московського ГУВС Дмитра Павлюченкова 14 грудня 2012 року Московський міський суд засудив до 11 років колонії суворого режиму. Згідно з обвинуваченням, Павлюченков входив до групи, яка скоїла вбивство. До його обов'язків входило встановлення місцезнаходження Політковської, вивчення її розпорядку дня, спостереження.  Крім того, він придбав перероблений під стрільбу бойовими патронами газовий пістолет, який передав Гайтукаєву і Сергію Хаджикурбанову. Виконання вбивства, за версією слідства, доручили Махмудовим.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.novayagazeta.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2802
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду