Керівники російських каналів змушені виріти у власну пропаганду – Олександр Ткаченко

Керівники російських каналів змушені виріти у власну пропаганду – Олександр Ткаченко

6 Червня 2014
3388

Керівники російських каналів змушені виріти у власну пропаганду – Олександр Ткаченко

3388
Керівники російських каналів змушені виріти у власну пропаганду – Олександр Ткаченко
Керівники російських каналів змушені виріти у власну пропаганду – Олександр Ткаченко

Керівники російських телеканалів не можуть повірити у щирість євромайданівських протестів в Україні, бо це призведе до руйнації всієї системи російської телепропаганди. Про це заявив генеральний директор групи каналів «1+1 медіа» Олександр Ткаченко в інтерв'ю програми «Сніданок з "1+1"».

 

«З приводу моїх особистих дискусій з моїми московськими колегами, журналістами, менеджерами каналів, розумію, що найголовніша проблема, яка зараз виникла, це втрата їхньої віри в те, що насправді те, що ми відстоюємо, існує. Вони не вірять у те, що ми насправді стояли чи воювали на різних євромайданах за свободу, за те, щоб нами не маніпулювали і не принижували. Їхня відповідь звучить наступним чином: "Ви самі у себе стріляли. Ви робили це для захоплення влади". Якщо вони повірять, що це відбувалось насправді, тоді вся система їхньої аргументації сиплеться. Тому використовуються такі слова як "хунта" для невизнання української діючої влади. Тому що інакше виправдати свою поведінку буде неможливо», - переконаний генеральний директор «1+1 медіа».

 

 

«В Росії зараз актуальною стала така проблема, як ми спілкувалися з нашими  колегами звідти, вони навіть шукають формати войовничі. Якщо ми хочемо робити і закуповувати продукцію, що буде об'єднувати націю, вони шукають формати, коли мають відбуватися якісь бойові дії», - повідомив Олександр Ткаченко.

 

Нагадаємо, у березні керівники українських медіагруп звернулися з відкритим листом до керівників російських загальнонаціональних каналів із закликом бути об'єктивними. Лист до Костянтина Ернста («Первый канал»), Олега Добродєєва (ВДТРК) і Володимира Кулістікова (НТВ) підписали Ганна Безлюдна (Inter Media Group), Володимир Бородянський (StarLightMedia), Федір Огарков («Медіа Група Україна»), Олександр Ткаченко («1+1 медіа»).

 

Очільники російських телеканалів у відповідь на звернення керівників українських телеканалів з проханням дотримуватись об'єктивності у висвітленні подій в Україні звернулися до колег з аналогічним закликом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3388
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду