У Торезі на Донеччині терористи повністю спалили редакцію газети «Горняк» (ВІДЕО)

У Торезі на Донеччині терористи повністю спалили редакцію газети «Горняк» (ВІДЕО)

6 Червня 2014
3259

У Торезі на Донеччині терористи повністю спалили редакцію газети «Горняк» (ВІДЕО)

3259
У Торезі на Донеччині терористи повністю спалили редакцію газети «Горняк» (ВІДЕО)
У Торезі на Донеччині терористи повністю спалили редакцію газети «Горняк» (ВІДЕО)

У ніч на 6 червня у м.Торезі (Донецька обл.) невідомі знищили приміщення редакції місцевої газети «Горняк». Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

До офісу редакції, розташованом на першому поверсі житлового будинку, уночі було закинуто коктейлі Молотова. В результаті приміщення вигоріло вщент, до обвалу стелі.

 

Головний редактор «Горняка» Анатолій Постнов пов`язує теракт із публікаціями газети, що не співпадають із позицією прибічників так званої «Донецької народної республіки». За його словами, кілька днів тому сепаратисти прийшли до редакції з погрозами й вимогою «правильно» висвітлювати події. Редактор відмовився. Після цього вони вчинили у редакції погром. Незважаючи на це, газета виходила за підтримки читачів і доброчинців.

 

Після підпалу приміщення у ніч на 6 червня (на фото) колектив редакції «Горняка» змушений був призупинити випуск газети. Всіх працівників відправили в безстрокову відпустку.

 

«Ми не змогли надрукувати й доставити передплатникам і попередній номер, - розповів прес-службі НСЖУ пан Постнов. - Водії відмовляються ризикувати. Хотіли скористатися транспортом «швидкої допомоги», але й їх недавно обстріляли».

 

 

 

«Моє підприємство було для мене другим домом. Шкода переляканих сусідів. Хочу принести свої вибачення ім. Все на емоціях, ясна річ. А цей вчинок скоїли варвари, які нічим не відрізняються від радикальних фашистів, про які зараз всі так люблять говорити. Подібними діями вони показують своє справжнє "ввічливе" обличчя», - заявив головред.

 

У НСЖУ зазначають: «Вражає те, які гострі матеріали друкував "Горняк" і тоді, коли їм загрожувала реальна небезпека, й після того, як до них навідалася озброєна "делегація". Днями "Горняк" отримав спеціальну відзнаку НСЖУ - "За мужність у відстоюванні правди"».

 

«Анатолія Постнова давно знаю не тільки як колегу-редактора, а й як людину принципову ще з тих часів, коли працювала на Донеччині. Анатолій Олександрович не звик відступати, змінювати позицію. І думаю, зараз він, його родина (в ній, до речі, практично всі дорослі - журналісти) потребують захисту»,- розповіла головний редактор «Журналіста України» Віра Черемних.

 

Команда «Горняка» зазнає систематичного переслідування. 6 травня невідомі озброєні бойовики влаштували погром і знищили  майно редакції. Напад було вчинено після того, як журналісти відмовилися публікувати інформацію про діяльність сепаратистів у місті.

 

Після отриманих погроз Анатолій Постнов звернувся до правоохоронців, але міліція йому порадили забрати цінну техніку та вивезти з редакції. 

 

«Детектор медіа»

Фото - http://news.liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3259
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду