У Криму російська поліція допитує матір журналіста, аби здійснювати на нього тиск

У Криму російська поліція допитує матір журналіста, аби здійснювати на нього тиск

5 Червня 2014
3974

У Криму російська поліція допитує матір журналіста, аби здійснювати на нього тиск

3974
У Криму російська поліція допитує матір журналіста, аби здійснювати на нього тиск
У Криму російська поліція допитує матір журналіста, аби здійснювати на нього тиск

Один із засновників порталу «События Крыма» Руслан Югош заявив про спроби тиску на нього як на журналіста з боку кримської поліції, яка викликала на допит його матір і радила їй переконати медійника не продовжувати свою діяльність.   Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

За словами пана Югоша, його 73-річну матір без жодних офіційних пояснень та документів викликали на допит у відділ по боротьбі з кіберзлочинністю.

 

«З'ясувавши, що я зараз не в Криму, «поліцаї» навіщось придумали тягати на допити мою 73-річну матір, похилу та хвору людину з гіпертонією. Попередньо вломившись до неї додому і викликавши на наступний день для дачі свідчень в інший кінець міста. Причому, без будь-яких офіційних документів», - повідомив він.

 

Руслан Югош зауважує, що від допитів його матері поліція не отримає жодної інформації, оскільки він не живе з матір'ю з 16 років, і вона не має жодного уявлення про його діяльність.  «Про мою роботу вона має більш ніж поверхневе уявлення, а що за звір такий дивовижний інтернет - навіть, напевно, і не сформулює, тому що жодного разу його в очі не бачила. Тому випитувати у неї, чому і від чого я пишу на якомусь там сайті (назви якого вона навіть не запам'ятала) якісь там нехороші речі, дурниця неймовірна», - написав пан Югош.

 

Як пише журналіст, поліція не мала на меті отримувати від його матері жодної інформації, натомість цікавилась, чи є у нього діти.

 

Видання «События Крыма» зазначає, що поліцією не було висунуто проти нього ніяких конкретних звинувачень. «Виходить, просто вирішили чинити психологічний тиск на рідних, а через них - на мене. Полякавши хвору жінку тим, що далі гірше буде, і, якщо я не одумаюся, мною "вже буде займатися ФСБ"», - пише пан Югош.

 

Як писала «Детектор медіа», нещодавно у анексованому Росією Криму було створено Кримську польову місію з прав людини. Метою цієї організації став захист прав та свобод мешканців анексованого півострова у нових реаліях

 

Нагадаємо, наразі у Криму п'ятірка найпопулярніших джерел масової інформації складається виключно з російських масмедіа, хоча ще у 2012 до цієї  п'ятірки входили українські ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3974
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду