Джерела в СБУ: Сюжет на російському ТБ про перемогу Яроша – провокація

26 Травня 2014
4308

Джерела в СБУ: Сюжет на російському ТБ про перемогу Яроша – провокація

4308
Джерела в СБУ: Сюжет на російському ТБ про перемогу Яроша – провокація

Повідомлення російського «Первого канала» про нібито перемогу лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша на президентських виборах в Україні була наслідком спланованої і підготовленої провокації проти України. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерела в Службі безпеки України.

 

«СБУ і Держспецзв'язку у співпраці з українськими IT-спеціалістами виявили, локалізували і остаточно знешкодили ВПЗ (вірусне програмне забезпечення), вірусну атаку , яка повинна була спрацювати в поствиборчий період підрахунку голосів на сайті ЦВК» , - повідомили Укрінформу джерела у СБУ.

 

За словами джерела, вірус був знешкоджений за 40 хвилин до виходу сюжету в ефір «Первого канала».

 

«Очевидно, про це не встигли дізнатися в Москві , адже ніщо не завадило "Первому каналу" подати в ефір "фейкову" новину , яка за фактом навіть не відбулася», - йдеться у повідомленні Укрінформу.

 

 

Глава прес-служби ЦВК Костянтин Хівренко зазначив, що інформація, яка була розміщена на російському телеканалі є черговим елементом інформаційної війни.

 

«Насправді попередні результати голосування надходять в штатному режимі. З практики проведення виборчих кампаній в мирних умовах такі результати надходять у ЦВК протягом від 3 до 5 днів, але і вони ще не є офіційними результатами.

Офіційні результати голосування встановлюються на основі оригінальних протоколів окружних виборчкомів з "мокрими " печатками не пізніше 10 днів з дня голосування», - уточнив представник ЦВК.

 

Нагадаємо, ввечері 25 травня російський «Первый канал» в ефірі показав нібито попередні результати ЦВК президентських перегонів, відповідно до яких перемагає Дмитро Ярош. 

 

Зауважимо, за попередніми результатами екзит-полів, Дмитро Ярош не увійшов у першу п’ятірку кандидатів у президенти і набрав не більше 1 відсотка голосів виборців. 

 

Як писала «Детектор медіа», 23 травня СБУ  ліквідувала вірус на сервері ЦВК, який міг знищити всі дані щодо результатів виборів президента.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4308
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду