Путін вважає, що журналісти російського каналу LifeNews не порушували українське законодавство

Путін вважає, що журналісти російського каналу LifeNews не порушували українське законодавство

21 Травня 2014
2909

Путін вважає, що журналісти російського каналу LifeNews не порушували українське законодавство

2909
Путін вважає, що журналісти російського каналу LifeNews не порушували українське законодавство
Путін вважає, що журналісти російського каналу LifeNews не порушували українське законодавство

Президент РФ Володимир Путін назвав «маячнею і нісенітницею» звинувачення журналістів російського каналу LifeNews Олега Сидякіна і Марата Сайченка, яких було затримано з групою терористів 18 травня поблизу м.Краматорська (Донецька обл.), в провезенні зброї на  територію України. Про це повідомляє російське інформагентство «ИТАР-ТАСС».

 

«Журналістів LifeNews зараз у всіх смертних гріхах звинувачують, в тому числі в тому, що вони зброю якусь проносять, що повна нісенітниця і абсолютна маячня», - заявив президент Росії журналістам.

 

Володимир Путін також стверджує, що в Україні були затримані журналісти-громадяни третіх країн, які працюють на російські ЗМІ. «Це абсолютно неприпустимо», - підкреслив він. Очільник Росії додав, що це ставить під питання легітимність політичних процесів в Україні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», СБУ надало українським ЗМІ відео, на якому оператор російського телеканалу LifeNews Марат Сайченко зізнався, що вони з колегою порушили законодавство України, назвавши при перетині кордону прикордонникам фіктивну мету в'їзду в Україну.

 

Нагадаємо, керівник оперативної групи з інформування АТО Владислав Селезньов повідомив, що українські правоохоронці наразі вивчають відеоархів журналістів російського телеканалу LifeNews Олега Сидякіна і Марата Сайченка. Їх життю наразі нічого не загрожує.

 

21 травня у своєму блозі на порталі «Эхо Москвы» президент Чечні Рамзан Кадиров заявив, що вимагає від України звільнити затриманих журналістів російського телеканалу LifeNews та пригрозив вжити «жорсткі» заходи щодо українських силовиків.

 

20 травня керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко заявила, що затримані на Донеччині журналісти російського телеканалу LifeNews Олег Сидякін і Марат Сайченко під час слідчих в СБУ дали покази, що на території України займалися не журналістською діяльністю.  

 

19 травня в ефірі 5-го каналу заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Вікторія Сюмар заявила, що готова надати європейським інституціям відеодокази співпраці з терористами затриманих 18 травня поблизу м.Краматорська  журналістів російського телеканалу LifeNews. Вона також повідомила, що у російських журналістів Олега Сидякіна та Марата Сайченка під час затримання було вилучено переносний зенітно-ракетний комплекс (ПЗРК).

 

Раніше заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар заявила, що українські правоохоронні органи готують обвинувачення проти Олега Сидякіна та Марата Сайченка за сприяння діям терористів. Заступник секретаря РНБО заявила, що російські журналісти LifeNews отримували відео від терористів, супроводжували терористичні групи та знімали напади на українських військових. За переконанням пані Сюмар, їх діяльність була частиною дій терористів на Сході України.

 

19 травня голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що двох затриманих 18 травня поблизу м.Краматорська  журналістів російського телеканалу LifeNews Олега Сидякіна та Марата Сайченка доправлено до м.Києва.

 

Голова СБУ зазначив, що із вказаними особами проводяться слідчі дії, інформація, підкріплена документами та вилученими речовими доказами, скерована до Представництва Ради Безпеки ООН в Україні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», увечері 18 травня російський телеканал LifeNews підтвердив у своєму Twitter-акаунті, що поблизу м.Краматорська (Донецька обл.) українські антитерористичні підрозділи затримали журналістів цього каналу. За інформацією LifeNews, було затримано кореспондента Олега Сидякіна і оператора Марата Сайченка.

 

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звернувся до голови ОБСЄ з вимогою сприяти звільненню російських журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду