Сепаратисти захопили Юрія Лелявського через його львівську прописку – колега журналіста

Сепаратисти захопили Юрія Лелявського через його львівську прописку – колега журналіста

27 Квітня 2014
4473

Сепаратисти захопили Юрія Лелявського через його львівську прописку – колега журналіста

4473
Сепаратисти захопили Юрія Лелявського через його львівську прописку – колега журналіста
Сепаратисти захопили Юрія Лелявського через його львівську прописку – колега журналіста

Юрій Лелявський, якого затримали 24 квітня й утримують досі російські диверсанти у Слов'янську, дуже досвідчений журналіст. Своєю поведінкою він не міг вчиняти провокації, щоб дати підстави для затримання озброєними сепаратистами. Таку думку висловив його товариш, львівський журналіст Влад Якушев, який взяв участь у програмі «Погляд на тиждень» телеканалу ZIK, повідомляє ZIK.

 

«Юрій завжди брався за важкі матеріали, неоднозначні, але завжди подавав дві сторони. Тобто він дотримувався журналістських стандартів. Він завжди намагався висвітлити подію такою, яка вона є», - зазначив Влад Якушев.

 

Він також вважає, що в затриманні Лелявського вирішальну роль зіграла його львівська прописка. Адже Юрій завжди дуже ґрунтовно підходив до своєї роботи і ніколи раніше не виявляв агресії.

 

«Коли Юрій висвітлював події на Майдані, він намагався спілкуватися із бійцями Внутрішніх військ, «беркутівцями», щоб у матеріалах висвітлити позицію і другої сторони. У Донецьку його здивувало те, що в цьому місті агресії було навіть більше, ніж на Майдані. Там у нього намагалися відібрати відеокамеру лише тому, що він просто знімав захоплену сепаратистами обласну раду», ­- розповів Влад Якушев.

 

Як писала «Детектор медіа», 24 квітня о 19:33 Юрія Лелявського у Слов`янську захопили під час зйомки невідомі силовики. Виявивши у журналіста паспорт зі львівською пропискою, вони силою відвели пана Лелявського до міськвиконкому.

 

Медіахолдинг ZIK звернувся з офіційним листом до начальника Головного управління МВСУ у Донецькій області Костянтина Пожидаєва, у якому підтверджує, що журналіст Юрій Лелявський, якого напередодні сепаратисти викрали у Слов'янську, виконував редакційне завдання про висвітлення ситуації у регіоні. Медіахолдинг ZIK просить Костянтина Пожидаєва зробити усе можливе, щоб повернути Юрія Лелявського до Львова живим і здоровим.

 

За даними Інституту масової інформації, від початку квітня по 25 квітня на Сході, переважно на Донеччині, сепаратисти захопили 18 журналістів. 26 квітня у Слов'янську зник зв'язок із журналістом Сергієм Шаповалом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4473
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду