Ткаченко, Миргородська, Бородянський, Богуцький, Локотко та Бенкендорф вимагають від Турчинова  захистити журналістів

Ткаченко, Миргородська, Бородянський, Богуцький, Локотко та Бенкендорф вимагають від Турчинова захистити журналістів

24 Квітня 2014
9134

Ткаченко, Миргородська, Бородянський, Богуцький, Локотко та Бенкендорф вимагають від Турчинова захистити журналістів

9134
Ткаченко, Миргородська, Бородянський, Богуцький, Локотко та Бенкендорф вимагають від Турчинова  захистити журналістів
Ткаченко, Миргородська, Бородянський, Богуцький, Локотко та Бенкендорф вимагають від Турчинова  захистити журналістів

Керівники загальнонаціональних телеканалів звернулися до виконуючого обов'язки Президента України Олександра Турчинова з вимогою забезпечити безпеку роботи журналістів у окремих містах на сході України силами співробітників Служби Безпеки України, а також забезпечити безперебійне мовлення в східних регіонах країни. Про це повідомляє прес-служба Індустріального телевізійного комітету.

 

Генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко, директор «України» Марина Миргородська, голова правління СТБ Володимир Бородянський, директор-президент ICTV Олександр Богуцький, генеральний директор Нового каналу Володимир Локотко і голова правління телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф стурбовані непоодинокими випадками погроз та застосуванням фізичного насильства до журналістів, які працюють у окремих містах на сході України та ситуацією довкола перебоїв з ретрансляцією й часткового припинення телемовлення українських каналів на цих територіях. За їхніми словами, останнім часом професія журналіста стала однією з найбільш небезпечних, вони все частіше стикаються з порушенням своїх прав на достовірне та об'єктивне висвітлення подій.

 

Також на думку керівників каналів, «задля донесення до населення України оперативної інформації про події в країні необхідно забезпечити стабільне ТВ мовлення шляхом організації належного контролю доступу до ТВ ретрансляторів та комунікацій, що забезпечують функціонування ретрансляторів». А це є першочергові та необхідні умови для реалізації конституційного права громадян на інформацію, вважають очільники телеканалів.

 

«Детектор медіа» друкує листа повністю:

 

«Виконуючому обов'язки Президента України

Турчинову О.В.

 

 

Шановний Олександре Валентиновичу,

 

Керівники українських телеканалів стурбовані непоодинокими випадками погроз та застосуванням фізичного насильства до журналістів, які працюють у окремих містах на сході України та ситуацією довкола перебоїв з ретрансляцією й часткового припинення ТВ мовлення українських каналів на цих територіях.

 

Останнім часом професія журналіста стала однією з найбільш небезпечних. Журналісти та оператори телекомпаній при виконанні службових обов'язків у окремих містах на cході країни все частіше стикаються з порушенням своїх прав на достовірне та об'єктивне висвітлення подій. Ми переконані, що особливо в кризовій для країни ситуації, потрібно більше уваги приділяти забезпеченню безпеки журналістам та сприяти їхній професійній діяльності.

 

Також задля донесення до населення України оперативної інформації про події в країні необхідно забезпечити стабільне ТВ мовлення шляхом організації належного контролю доступу до ТВ ретрансляторів та комунікацій, що забезпечують функціонування ретрансляторів. Це першочергові та необхідні умови для реалізації конституційного права громадян на інформацію.

 

Ми звертаємось до Вас з вимогою виконання законодавства України щодо захисту прав журналістів, а саме забезпечити безпеку роботи журналістів у окремих містах на сході України силами співробітників Служби Безпеки України, а також забезпечити безперебійне мовлення в східних регіонах країни.

 

З повагою,

 

Голова правління ПрАТ «Телеканал «Інтер» Бенкендорф Єгор

 

Генеральний директор «Телерадіокомпанії «Студія 1+1» у формі ТОВ Ткаченко Олександр

 

Директор ТОВ «Телерадіокомпанія «Україна» Миргородська Марина

 

Голова правління ПАТ «Міжнародний Медіа Центр - СТБ» Бородянський Володимир

 

Директор-Президент ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV) Богуцький Олександр

 

Генеральний директор ТОВ «Новий канал» Локотко Володимир»

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9134
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду