НМПУ закликає солідарно впливати на викрадачів журналістів у Слов’янську

НМПУ закликає солідарно впливати на викрадачів журналістів у Слов’янську

22 Квітня 2014
4011

НМПУ закликає солідарно впливати на викрадачів журналістів у Слов’янську

4011
НМПУ закликає солідарно впливати на викрадачів журналістів у Слов’янську
НМПУ закликає солідарно впливати на викрадачів журналістів у Слов’янську

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) закликає колег солідарно висвітлювати викрадення журналістів у місті Слов`янську Донецької області. Про це йдеться у прес-релізі НМПУ.

 

Останніми днями у Слов`янську самопроголошена влада незаконно затримала п'ятьох журналістів: двох  італійських  - Поля Гого і Коссімо Аттанасіо,  білоруського кореспондента газети «Новий час» Дмитра Галка, ще раніше - українців Ірму Крат і Сергія Лефтера, йдеться у зверненні НМПУ.

 

«Практика показує, що лише солідарне висвітлення цієї теми, наголос на відповідальності за цей злочин, може примусити ініціаторів цього дійства відмовитися від нього», - наголошують у медіапрофспілці.

 

НМПУ повідомила, що вона намагається наразі знайти можливості міжнародного впливу, але проблема в тому, що самопроголошена влада у Слов'янську не включена в жодні міжнародні процеси і ефективність таких дій може бути мінімальною.

 

Нагадаємо, за час незаконного захоплення влади у Слов'янську проросійські сепаратисти взяли в полон п'ятьох журналістів. Зокрема, 21 квітня були затримані двоє італійських журналістів Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко, які вели зйомку в місті. У них відібрали документи, гроші та фототехніку. Пізніше у соцмережах з'явилася інформація, що сепаратисти відпустили іноземних журналістів.

 

Напередодні сепаратисти викрали й досі утримують журналістку Ірму Крат. Крім того, у Слов'янську утримують викраденого журналіста Сергія Лефтера, який раніше працював на Першому національному».

 

Служба зв`язків з громадьскістю ГУМВС України в Донецькій області  повідомляє, що правоохоронці не виявили жодних свідків, які підтверджують факти викрадення, також немає і відомостей про перебування перелічених журналістів у Слов'янську.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», українські та польські журналісти, представники громадськості звернулися до світової та європейської спільноти, зокрема, до Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та інших міжнародних організацій з проханням відреагувати на викрадення журналіста Сергія Лефтера.

 

Підписати звернення можна, надіславши свої дані на адресу freelefter@gmail.com . Список оновлюється.

 

Організація з безпеки і співпраці в Європі також закликала негайно звільнити всіх заручників у Слов'янську Донецької області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4011
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду