Високопосадовець МВС подав до суду на Zaxid.net – вимагає відшкодувати 100 тис. грн

Високопосадовець МВС подав до суду на Zaxid.net – вимагає відшкодувати 100 тис. грн

11 Квітня 2014
4914

Високопосадовець МВС подав до суду на Zaxid.net – вимагає відшкодувати 100 тис. грн

4914
Високопосадовець МВС подав до суду на Zaxid.net – вимагає відшкодувати 100 тис. грн
Високопосадовець МВС подав до суду на Zaxid.net – вимагає відшкодувати 100 тис. грн

Керівник департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Василь Пісний звернувся до суду з вимогою спростувати і видалити з сайту Zaxid.net статтю про нього, а також стягнути з авторів статті 100 тис. грн. Про це повідомляє Zaxid.net.

 

Обурення Василя Пісного викликала стаття «З економічною злочинністю в Україні боротиметься "Антибіотик"», опублікована Zaxid.net 11 березня, у якій ішлося про деякі маловідомі факти з життя нового начальника департаменту державної служби боротьби з економічними злочинами МВС України. Йшлося, зокрема, про те, що в середині 90-х Василь Пісний провів п'ять місяців у СІЗО за підозрою в рекеті, а також про чисельну нерухомість, якої встиг набути пан Пісний і його родина за роки роботи в системі правоохоронних органів.

 

Яку саме інформацію зі статті пан Пісний вважає недостовірною, в позові не вказано, розповів «Детектор медіа» шеф-редактор Zaxid.net Олег Онисько. «Він вважає, що вся стаття завдала йому шкоди. Він стверджує, що справа проти нього за підозрою в рекеті була закрита, а цього в статті не було вказано. На його думку, журналісти зумисно не написали про це. Але журналісти про це не знали, адже під час підготовки статті вони зверталися до пана Пісного по коментар, а він відмовився», - розповів пан Онисько.

 

Журналістське розслідування обставин життя пана Пісного на замовлення Zaxid.net провели редактори сайту «Наші гроші. Львів» Олександра Губицька та Наталя Онисько. У своїй позовній заяві Василь Пісний вимагає солідарно стягнути з них 100 тис. грн. Щоб мати змогу встановити такий високий розмір, позивач сплатив 5 тис. грн судового збору (5% від суми відшкодування), які теж вимагає стягнути із журналістів.

 

Суттєву суму відшкодування пан Пісний пояснює своїми стражданнями, яких він зазнав після публікації статті про його життя. «Поширення такої неправдивої інформації через всесвітню мережу інтернет завдало мені значної моральної шкоди, через необмежений доступ читачів до цієї інформації, завдання душевних, психічних страждань та значний ступінь зниження престижу, ділової репутації», - йдеться в позовній заяві Василя Пісного, яку редакція Zaxid.net отримала увечері 10 квітня.

 

Позивач також вимагає видалити компрометуючу його публікацію із Zaxid.net, «Наші гроші. Львів» та ще кількох сайтів, що передрукували статтю, а також опублікувати спростування. Проте тексту спростування в позові не наведено, повідомив «Детектор медіа» Олег Онисько.

 

Перше слухання у справі про захист честі та гідності відбудеться у Франківському суді Львова у понеділок, 14 квітня, початок засідання о 14:30.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - zik.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4914
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
одурений
3638 дн. тому
Лише завдяки таки керівникам в МВС корупція в Україні продовжує панувати. Адже злодіїв не зловили, викраденого до бюджету не повернули !!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду