Держкомтелерадіо звільнив гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника

Держкомтелерадіо звільнив гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника

10 Квітня 2014
5928

Держкомтелерадіо звільнив гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника

5928
Держкомтелерадіо звільнив гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника
Держкомтелерадіо звільнив гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника

Державний комітет телебачення і радіомовлення звільнив Родіона Мірошника з посади генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії та достроково розірвав з ним контракт. Про це «Детектор медіа» повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

«Учора, 9 квітня, був підписаний наказ. Родіон був у Києві, він ознайомлений з наказом. Контракт розірвано у зв'язку з постійним недотриманням балансу в інформаційних випусках Луганського обласного телебачення - було проведено відповідний моніторинг», - розповів пан Наливайко.

 

Зі слів пана Наливайка, за кілька днів до звільнення попереднього керівництва Держкомтелерадіо з Родіоном Мірошником було продовжено на п'ять років контракт без конкурсу. «У нас новий підхід - жоден керівник ОДТРК не буде призначений на посаду без відкритого конкурсу із залученням медіаспільноти. Ми сьогодні оголосимо конкурс на вакантну посаду гендиректора Луганської ОТРК, він буде висвітлюватися в ЗМІ. За законом ми маємо 30 днів на його проведення, на прийом заявок від кандидатів, а потім ми їх зберемо і в присутності ЗМІ виберемо переможця конкурсу. Участь у конкурсі можуть брати всі охочі, у тому числі й Родіон Мірошник», - розповів голова Держкомтелерадіо.

 

Виконувачем обов'язків гендиректора Луганської ОДТРК призначений Віталій Гаркуша, перший заступник гендиректора.

 

Щодо кадрових змін в інших ОДТРК, пан Наливайко повідомив, що 9 квітня відбулися співбесіди з претендентами на посади гендиректорів Миколаївської і Сумської ОДТРК, де є вакансії. Сьогодні, 10 квітня, Держкомтелерадіо планує оголосити конкурс на ці вакантні посади. Днями там також будуть призначені виконувачі обов'язків гендиректорів.

 

Нагадаємо, Родіон Мірошник керував Луганською ОДТРК двічі- із жовтня 2006 року до квітня 2010 року, а потім з жовтня 2011 року дотепер. До цього у 2005-2006 роках він був керівником прес-служби голови Луганської ОДА Олександра Єфремова та прес-секретарем народного депутата і прем'єр-міністра Віктора Януковича. З квітня 2010 року по осінь 2011-го був заступником голови Луганської облдержадміністрації, тимчасом як Луганською ОДТРК керував Віталій Гаркуша. Пан Мірошник нині також є депутатом Луганської облради.

 

Як писала «Дуся», пана Мірошника звинувачували в «телевізійній корупції» через непрозору систему відносин між ОДТРК і приватними структурами РТС і ЗАТ «ЛОТ». Крім того, в минулому на нього подавали до суду за українофобські висловлювання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду