АППК закликає громадськість скласти єдиний список кандидатів до Нацради

АППК закликає громадськість скласти єдиний список кандидатів до Нацради

13:16,
4 Квітня 2014
5011

АППК закликає громадськість скласти єдиний список кандидатів до Нацради

13:16,
4 Квітня 2014
5011
АППК закликає громадськість скласти єдиний список кандидатів до Нацради
АППК закликає громадськість скласти єдиний список кандидатів до Нацради

Асоціація правовласників і постачальників контенту (АППК), президентом якої є народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко, закликає громадськість сформувати єдиний список кандидатів у члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Про це йдеться у відкритому зверненні організації.

 

На думку АППК, список кандидатів у члени Нацради мають напрацювати Індустріальний телевізійний комітет (ІТК), Незалежна асоціація мовників (НАМ), АППК, Телекомунікаційна палата України , Інтернет Асоціація України (ІнАУ) та Асоціація «Укртелемережа» .

 

Щоб скласти такий список, АППК запрошує представників перерахованих вище організацій зустрітися в Києві 11 квітня за адресою вул. Хрещатик , 46 Б. Також ініціатор зустрічі профільних організацій повідомляє, що складений список буде передано в профільний Комітет Верховної Ради України .

 

У зверненні до громадських організацій АППК наголошує, що за час існування Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до її складу жодного разу не були включені представники від громадських організацій у сфері телебачення.

 

«АППК пропонує об'єднати зусилля всіх асоціацій і цього разу не допустити ігнорування політичними силами країни і чинною владою думки громадських саморегульованих організацій», - йдеться у листі АППК.

 

Нагадаємо, 28 лютого Верховна Рада висловила недовіру Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, відхиливши її звіт за 2013 рік. Якщо звіт відхилить і Президент України, наслідком стане відставка всього складу Нацради і призначення нового складу - четвірки членів за квотою Президента України і четвірки членів за квотою Верховної Ради, обраних за процедурою висування і рейтингового голосування.

 

Рух «Стоп цензурі!» запропонував кандидатами в члени Нацради Тараса Шевченка, Наталію Лигачову, Костянтина Квурта, Тетяну Котюжинську, Ольгу Герасим'юк, Ольгу Большакову.

 

20 березня голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив, що в цілому позитивно оцінює ініціативи громадських організацій, зокрема, Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ), щодо визначення загальних принципів відбору кандидатур на посади членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

26 березня ВГО «Незалежна Асоціація телерадіомовників», ГО «Східноєвропейський інститут проблем медіа», Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ), ГО «Інститут Медіа Права», ВГО «Комісія з журналістської етики», МБФ «Академія української преси», ГО «Детектор медіа», ВГО «Європейська медіа платформа», Телекомпалата України, ГО «Інститут масової інформації», Інтернет асоціація України, ГО «Інтерньюз України» звернулись до виконуючого обов'язки Президента України Олександра Турчинова та до Верховної Ради України  з вимогою висловити недовіру Національній раді з питань телебачення і радіомовлення та розпочати процес прозорого формування нового складу Нацради.

 

Як писала «Детектор медіа», 27 березня Комітет з питань свободи слова та інформації звернувся до в.о. президента України Олександра Турчинова з вимогою невідкладно вирішити питання стосовно звіту Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

3 березня АППК звернулась з відкритим листом до Миколи Томенка, у якому закликала  не змінювати вимоги до  потенційних членів Нацради, відповідно до яких членами регулятора зможуть стати творчі працівники, що не мають досвід роботи у телевізійній індустрії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду