Керівники найбільших телегруп вимагають вибачення і позбавлення мандатів депутатів, які напали на Пантелеймонова (ДОПОВНЕНО)

Керівники найбільших телегруп вимагають вибачення і позбавлення мандатів депутатів, які напали на Пантелеймонова (ДОПОВНЕНО)

19 Березня 2014
7698
19 Березня 2014
16:28

Керівники найбільших телегруп вимагають вибачення і позбавлення мандатів депутатів, які напали на Пантелеймонова (ДОПОВНЕНО)

7698
Керівники найбільших телегруп вимагають вибачення і позбавлення мандатів депутатів, які напали на Пантелеймонова (ДОПОВНЕНО)
Керівники найбільших телегруп вимагають вибачення і позбавлення мандатів депутатів, які напали на Пантелеймонова (ДОПОВНЕНО)

Керівники найбільших українських медіагруп і телеканалів вважають неприпустимими дії представників ВО «Свобода», зокрема народних депутатів Ігоря Мірошниченка, Андрія Іллєнка та Богдана Бенюка, які силою змусили написати заяву про звільнення керівника Першого національного телеканалу Олександра Пантелеймонова.

 

Відповідне звернення до в. о. генпрокурора Олега Махніцького, голови Верховної Ради Олександра Турчинова, членів Комітету з питань свободи слова та інформації та його голови Миколи Томенка, а також до народних депутатів Ігоря Мірошниченка, Богдана Бенюка, Андрія Іллєнка підписали керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна, керівник «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, керівник StarLightMedia Володимир Бородянський, директор-президент ICTV Олександр Богуцький, гендиректор Нового каналу Володимир Локотко, голова правління «Інтера» Єгор Бенкендорф, генеральний директор «України» Марина Миргородська, генеральний директор 5-го каналу Іван Адамчук, генеральний продюсер «112 Україна» Олексій Семенов, генеральний директор НТН Олександр Мельничук, керівник «Мультимедіа-інвест груп» Ігор Гужва.

 

«Жодна людина не є вище закону, і звільнення та призначення на державні посади повинні відбуватись демократично і за всіма законними процедурами, - йдеться у зверненні керівників медіагруп і телеканалів. - Базовими цінностями нового українського суспільства є права людини, свобода слова та верховенство права».

 

Відтак, керівники медіагруп і телеканалів вимагають:

- від Генпрокуратури - розслідувати дії депутатів та ініціювати подання про позбавлення їх недоторканності;

- від депутатів ВО «Свобода» Ігоря Мірошниченка, Андрія Іллєнка і Богдана Бенюка - публічно вибачитися за свої дії та скласти депутатські мандати;

- від Верховної Ради України - зняти депутатську недоторканість з депутатів, які не заслуговують цього статусу;

- від Комітету з питань свободи слова та інформації - розглянути випадок і дати належну оцінку діям колег.

 

Нагадаємо, 18 березня народні депутати від партії «Свобода» Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Богдан Бенюк силою змусили тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення.

 

Тиск нардепів на Олександра Пантелеймонова засудив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар, НСЖУ і НМПУ, колектив «Савік Шустер студії», Держкомтелерадіо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення і особисто заступник голови Нацради Лариса Мудрак, голова профільного парламентського комітету Микола Томенко, Національна радіокомпанія України.

 

Гендиректор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко виступив з ініціативою позбавлення депутатського мандата Ігоря Мірошниченка за його дії відносно керівника НТКУ Олександра Пантелеймонова.

 

Також лідер фракції УДАР Віталій Кличко висловив вимогу, щоб нардепи від «Свободи», які напали на Пантелеймонова, склали мандати.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що готовий розслідувати дії народних депутатів, які змусили керівника НТКУ написати заяву про звільнення.

 

Голова фракції ВО «Свобода» і лідер цієї партії Олег Тягнибок повідомив, що мав розмову з народним депутатом Ігорем Мірошниченком і що той готовий добровільно зняти з себе депутатську недоторканість і відстоювати свою правоту перед судом.

 

Близько 20 українських журналістів, які 19 березня пікетували будівлю Генеральної прокуратури України, підписались під заявою на ім'я Генпрокурора України з вимогою негайно розслідувати напад на Олександра Пантелеймонова.

 

Також із колективною заявою до Генпрокуратури звернувся колектив НТКУ, який вимагає від в. о. генпрокурора Олега Махніцького порушити кримінальне провадження за статтями 171 та частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України, провести ретельне та неупереджене розслідування усіх обставин справи, здійснити всі необхідні дії для позбавлення депутатських мандатів і покарати винних у скоєнні злочину осіб.

 

Самі народні депутати від фракції «Свобода», які змусили Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення, заявили, що могли б діяти чемніше по відношенню до керівника Першого національного в умовах мирного часу.

 

Генпрокурор Олег Махніцький пообіцяв розслідувати не тільки інцидент з Олександром Пантелеймоновим, але й інформаційну політику НТКУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7698
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Noser
3688 дн. тому
Безлюдна та Бенкендорф могли б опинитися на місті Пантелеймонова.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду