У знімальної групи «1+1» в Абхазії намагались вибити зізнання у шпигунстві

У знімальної групи «1+1» в Абхазії намагались вибити зізнання у шпигунстві

14 Березня 2014
5065
14 Березня 2014
20:59

У знімальної групи «1+1» в Абхазії намагались вибити зізнання у шпигунстві

5065
У знімальної групи «1+1» в Абхазії намагались вибити зізнання у шпигунстві
У знімальної групи «1+1» в Абхазії намагались вибити зізнання у шпигунстві

Журналістка каналу «1+1» Наталка Пісня розповіла у своєму блозі подробиці зникнення знімальної групи ТСН в Абхазії. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», зв'язок зі знімальною групою ТСН в Абхазії зник 12 березня. За останньою інформацією, яку тоді повідомила Наталка Пісня керівництву каналу, адміністрація готелю попросила журналістів нікуди не відлучатися, мовляв, з ними хочуть поговорити працівники місцевих структур служби безпеки. Після цього знімальну групу «1+1» повезли у невідомому напрямку.

 

Наталку Пісню та оператора Сергія Кисельова затримали абхазькі силовики та погрозами «витискали» зізнання у шпигунстві.  Українських журналістів звинуватили у навмисному очорненні абхазької дійсності, а також в ескалації напруги у стосунках між Абхазією та Росією. Силовики залякували їх ув'язненням до п'яти років.

 

За словами, кореспондента ТСН, допит проводили особисто керівники абхазької державної служби безпеки. Все відбувалося у відділку в Гаграх, за 80 кілометрів від столиці Абхазії.

 

В українських журналістів вилучили знімальну техніку. При цьому абхазькі правоохоронці вихвалялися, що українці не можуть зв'язатися із представниками своєї держави. Також українських журналістів розпитували про Дмитра Яроша і подробиці функціонування Євромайдану.

 

Допит двох українських журналістів проводили одразу сім осіб. Напружена розмова тривала понад п'ять годин. Коли ж зізнання у шпигунстві отримати не вдалося, абхазькі силовики вирішили депортувати знімальну групу ТСН з країни.

 

Повну версію розповіді Наталки Пісні можна прочитати у розділі «Дайджест» на «Детектор медіа»

 

Сюжет про Абхазію, знятий Наталкою Піснею та Сергієм Кисельовим, можна переглянути на каналі «1+1» 15 березня, в рамках телемарафону.

 

Нагадаємо, в суботу, 15 березня, одразу після випуску новин ТСН в ефірі каналу «1+1» розпочнеться марафон про ситуацію в Криму. Проект вийде в ефір о 20.15. Ведуча телемарафону Наталія Мосейчук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5065
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду