«Самооборона Криму» захопила в заручники французького журналіста

«Самооборона Криму» захопила в заручники французького журналіста

13 Березня 2014
5364
13 Березня 2014
17:27

«Самооборона Криму» захопила в заручники французького журналіста

5364
«Самооборона Криму» захопила в заручники французького журналіста
«Самооборона Криму» захопила в заручники французького журналіста

Сьогодні, 13 березня, у місті Сімферополь  представники так званої «самооборони Криму» взяли в заручники французького журналіста Canal+ Девіда Жеоффріона за те, що він зняв, як ті захоплюють склад паливних матеріалів. Про це «Детектор медіа» повідомив голова Національної медіапрофспілки України (НМПУ) Юрій Луканов.

 

За словами пана Лукнова, інцидент трапився сьогодні близько 15 години. Кілька журналістів пройшли на склад паливних матеріалів, що на вулиці Контейнерній у Сімферополі, та знімали, як представники «самооборони» захоплюють приміщення.

 

«Цей склад паливних матеріалів ймовірно належить військовій частині. За інформацією у пресі, цей склад був захоплений «самообороною», і цей конфлікт знімали журналісти. Коли «самооборона» побачила представників ЗМІ, то накинулась них, почала наздоганяти. Журналісти встигли перескочити паркан складу, а французький медійник лише перекинув колегам свою камеру», - розповідає Юрій Луканов.

 

Коли до цього складу прийшли представники НМПУ та Центру журналістських розслідувань Криму, до них вийшов представник «самооборони», який представився командиром Сергеєвим.

 

«До нас вийшов командир  Сергеєв. Я не знаю, чи вони військові, але виглядають як цивільні люди, які представляються «самообороною». Він нам повідомив, що журналіста відпустять тоді, коли ми передамо їм карту пам'яті із камери цього журналіста», - продовжує пан Луканов.

 

Як розповів голова НМПУ, камеру французького журналіста забрали представники кримськотатарського каналу ATR. Активістам, які визволяють заручника, вдалося знайти його камеру. Наразі вони чекають ,коли представники каналу ATR привезуть карту пам'яті, щоб  передати її «самообороні Криму» та визволити журналіста.

 

Як писала «Детектор медіа», Інститут масової інформації (ІМІ) з початку російської окупації Криму зафіксував щонайменше 62 випадки грубих порушень свободи слова на півострові. Про це свідчать дані ІМІ, опубліковані на сайті організації. «Детектор медіа» також стежить за дотриманням прав журналістів у Криму та фіксує випадки порушення свободи слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5364
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Севастополец
3693 дн. тому
Меньше слушайте пропаганду из Москвы. Я русский но постепенно перестаю этим гордится. Севастополь мой родной город. Крымчане, нас конкретно обманули и втянули в хаос, который только начинается, хватит жить лозунгами, пострадают как всегда простые люди. От того что ты говоришь на русском, сыт не будешь. Я вообще выступаю за 2-й государственный - Английский, может это поможет нам понять в каком говне мы живем.
Крымский татарин
3693 дн. тому
Меньше слушайте столичные новости из Крыма, их журналистов в Крыму нет - их сюда не пускают. Откуда информация у них непонятно, похоже на выдумки. А канал ATR подстилка Меджлиса, который спонсирует США. Я горжусь тем, что я крымский татарин, но мне стыдно за действия Меджлиса.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду