Донецькі  митники не пустили в Україну знімальну групу російського каналу

Донецькі митники не пустили в Україну знімальну групу російського каналу

7 Березня 2014
6310

Донецькі митники не пустили в Україну знімальну групу російського каналу

6310
Донецькі  митники не пустили в Україну знімальну групу російського каналу
Донецькі  митники не пустили в Україну знімальну групу російського каналу

Сьогодні, 7 березня, знімальна група російського телеканалу «ТВ Центр» не змогла пройти митний контроль в аеропорту Донецька і вимушена була повернутися до Москви. Про це повідомляє донецький сайт 62.ua.

 

Як повідомляють журналісти, при проходженні митного контролю зі знімальною групою було проведено співбесіду, в ході якої, зокрема, задавалися питання про мету приїзду групи і суті редакційного завдання. Потім прикордонники з формулюванням «мета візиту не відповідає дійсності», заборонили російським журналістам в'їзд на територію України.

 

Нагадаємо, заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар  заявила, що незліченні факти перекручувань та відвертої брехні в російських ЗМІ про ситуацію в Україні можна кваліфікувати як дезінформаційну війну проти України.

 

4 березня журналістський рух «Стоп цензурі!» закликав іноземних журналістів не користуватися російськими джерелами інформації, які ведуть антиукраїнську пропаганду, і ретельно перевіряти інформацію.

 

Також 4 березня відбулася в «Укрінформі» прес-конференції на тему: «Україна у стані інформаційної війни: маніпуляції і викривлення інформації російськими ЗМІ», на якій експерти говорили про безпрецедентну інформаційну війну, яку розгорнула Росія проти України.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6310
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду