Одеські журналісти продовжують робити заяви про побиття антимайданіцями під ОДА 19 лютого

Одеські журналісти продовжують робити заяви про побиття антимайданіцями під ОДА 19 лютого

25 Лютого 2014
3909

Одеські журналісти продовжують робити заяви про побиття антимайданіцями під ОДА 19 лютого

3909
Одеські журналісти продовжують робити заяви про побиття антимайданіцями під ОДА 19 лютого
Одеські журналісти продовжують робити заяви про побиття антимайданіцями під ОДА 19 лютого

Під час мітингу євромайданівців під Одеською обласною державною адміністрацією (ОДА) 19 лютого антимайданівці-молодики спортивної статури (тітушки) кілька разів вдарили по спині битою журналістку одеського сайту «Репортер» Оксану Бутук (на фото). Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на заяву журналістки.

 

19 лютого Оксана Бутук вела зйомку на планшет мирного мітингу біля приміщення Одеської ОДА, що протестував проти застосування сили на Євромайдані.

 

Як і інші журналісти, що постраждали цього дня в Одесі, вона повідомила про напад з боку антимайданівців, які прибули на місце проведення мітингу.

 

Журналістка розповіла, що біля ОДА було замало міліціонерів, а ті що були - не намагались захиститижурналістів.

 

«Міліції по-перше було десь 30 осіб, коли тих хлопців - 300. Підкріплення не було, навіть після побиття вони не доїхали. У міліції, яка  нас охороняла, частково не було палиць взагалі, а ті, хто мав, їх не діставав їх. Вони, наче намагалися без палиць утримати хлопців з битами», - прокоментувала «Детектор медіа» пані Бутук.

 

Після побиття Оксана Бутук написала заяву у міліцію, також журналістка передала слідству фото- та відеодокази побиття. За її словами, справу спершу оформили як хуліганство, згодом перекваліфікували на ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналіста).

 

У коментарі ІМІ Оксана Батук також зауважила, що її свідчення та свідчення інших постраждалих журналістів правоохоронці почали збирати лише через три дні після інциденту.

 

Нагадаємо,19 лютого в Одесі під час мирної акції біля обласної держадміністрації тітушки у шоломах та касках побили оператора 5 каналу Сергія Іщенка, членів знімальних груп телеканалу «Первый городской» - журналіста Миколу  Покровського, операторів Едуарда Шендеровича та Ігоря Гвоздєва. Також того ж дня постраждали кілька знімальних груп, а також телевізійна техніка 5-го каналу, «Інтера», «ГРАДа», Нового каналу.

 

Одеська міліція відкрила кримінальне провадження за фактами нападів на журналістів 5-го каналу, «Інтера», «ГРАДа», Нового каналу, які 19 лютого вели зйомку розгону мирного протесту біля Одеської облдержадміністрації (ОДА).

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 24 лютого, журналісти одеського інтернет-видання «Новостник» постраждали під час сутичок у міськраді Одеси.  Антимайданівці розбили битою екран мобільного телефону Михайлу Кушніру, журналісту Івану Страхову смикнули за фотоапарат, внаслідок чого пошкоджено об'єктив. У журналістки «Новостника»  Анни Філімонової намагалися забрати мобільний телефон та вдарили битою по спині.

 

Одеська міліція відкрила кримінальне провадження за фактами нападів на журналістів 5-го каналу, «Інтера», «ГРАДа», Нового каналу, які 19 лютого вели зйомку розгону мирного протесту біля Одеської облдержадміністрації (ОДА). Журналістка, медіатренер і активістка Зоя Казанжи закликала всіх постраждалих у цей день журналістів не замовчувати факти побиття і домагатися покарання винних.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду