Ще два журналісти повідомили про побиття під час «терору», влаштованого антимайданівцями в Одесі 19 лютого

Ще два журналісти повідомили про побиття під час «терору», влаштованого антимайданівцями в Одесі 19 лютого

25 Лютого 2014
4551

Ще два журналісти повідомили про побиття під час «терору», влаштованого антимайданівцями в Одесі 19 лютого

4551
Ще два журналісти повідомили про побиття під час «терору», влаштованого антимайданівцями в Одесі 19 лютого
Ще два журналісти повідомили про побиття під час «терору», влаштованого антимайданівцями в Одесі 19 лютого

Під час мітингу євромайданівців під Одеською обласною державною адміністрацією (ОДА) 19 лютого постраждали члени знімальних груп телеканалу «Первый городской» - журналіст Микола Покровський та оператор Едуард Шендерович. Представників ЗМІ побили молодики спортивної статури-антимайданівці, які також пошкодили професійну техніку медійників. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

«Первый городской» відрядив до будівлі Одеської ОДА знімати мітинг проти застосування сили на Майдані дві знімальні групи у складі журналіста Олександра Лотарєва і оператора Едуарда Шендеровича та Миколу Покровського з оператором Ігорем Гвоздєвим. 

 

Микола Покровський зауважив, що біля будівлі ОДА на той час зібралось чимало тітушок.

 

«Ми висвітлювали мітинг Євромайдану під обладміністрацією. Люди вимагали, щоб до них вийшов голова ОДА Микола Скорик. Приїхали три автобуси із тітушками у формі, масках і з битами. Ми з ними намагалися поспілкуватися, вони відповідали коротко, російською, переважно мовчали. Скорик вийшов, але з розмови з людьми нічого не вийшло», - говорить пан Покровський. 

 

Пізніше, за словами журналіста, прибуло ще кілька автобусів, у ньому були тітушки без форм і захисних масок, вони говорили або по-болгарськи, або по-гагаузьки, десь з півдня області. Вони почали тіснити мітингувальників, вирвали у Миколи Покровського мікрофон.

 

«Я спробував сховатися у банку. Коли вийшов, то побачив, що оператор Едік Шендерович у крові. Забрав у нього камеру, і пішов шукати другого оператора, Ігоря Гвоздєва. Коли знайшов, за нами побігло десь 5-6 чоловік. Ігоря разом з камерою повалили, почали бити, за мною бігли ще троє. Оскільки я зрозумів, що їм треба камера, я прийняв рішення камеру лишити - я кинув її їм під ноги, двоє почали її трощити. Третій догнав мене і почав бити битою по спині і ногою в обличчя, але коли зрозумів що ми залишилися сам-на-сам, утік», - розповідає журналіст.

 

Камеру Ігоря Гвоздєва було побито і викрадено, камеру Шендеровича розбито, мікрофон у пана Покровського вкрадено. Також, за словами пана Покровського, пошкоджене обладнання LiveU, з допомогою якого велася пряма трансляція, в тому числі нападу тітушок. Таке обладання, як повідомив журналіст, єдине в Одесі. 

 

Як писала «Детектор медіа», у пана Гвоздєва після нападу тітушок діагностовано перелом лівої руки.

 

Нагадаємо,19 лютого в Одесі під час мирної акції біля обласної держадміністрації (ОДА) молодики спортивної статури (тітушки) у шоломах та касках побили оператора 5 каналу Сергія Іщенка. Також того ж дня постраждали кілька знімальних груп, а також телевізійна техніка 5-го каналу, «Інтера», «ГРАДа», Нового каналу.

 

Одеська міліція відкрила кримінальне провадження за фактами нападів на журналістів 5-го каналу, «Інтера», «ГРАДа», Нового каналу, які 19 лютого вели зйомку розгону мирного протесту біля Одеської облдержадміністрації (ОДА). Журналістка, медіатренер і активістка Зоя Казанжи закликала всіх постраждалих у цей день журналістів не замовчувати факти побиття і домагатися покарання винних.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 24 лютого, журналісти одеського інтернет-видання «Новостник» постраждали під час сутичок у міськраді Одеси.  Антимайданівці розбили битою екран мобільного телефону Михайлу Кушніру, журналісту Івану Страхову смикнули за фотоапарат, внаслідок чого пошкоджено об'єктив. У журналістки «Новостника»  Анни Філімонової намагалися забрати мобільний телефон та вдарили битою по спині.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4551
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду