В Одесі під час бійки перед міськрадою антимайданівці напали на двох журналісток (ВІДЕО)

В Одесі під час бійки перед міськрадою антимайданівці напали на двох журналісток (ВІДЕО)

24 Лютого 2014
6125

В Одесі під час бійки перед міськрадою антимайданівці напали на двох журналісток (ВІДЕО)

6125
В Одесі під час бійки перед міськрадою антимайданівці напали на двох журналісток (ВІДЕО)
В Одесі під час бійки перед міськрадою антимайданівці напали на двох журналісток (ВІДЕО)

Сьогодні, 24 лютого, під час сутичок під будівлею міськради Одеси «антимайданівці» напали на кореспондента інтернет-видання «048.ua» Світлана Городілову та кореспондента видання «Откат» Віру Запорожець. Про це йдеться на сайті 048.ua.

 

Світлана Городілова намагалася потрапити в приміщення міськради, де відбувалося засідання лідерів фракцій міськради і позафракційних депутатів. Під мерією зібрались прихильники і противники Майдану. Як розповідає журналістка, біля будівлі в той час знаходилось близько 50 невідомих, які заявили, що будуть «захищати місто від бандерлогів». Антимайданівці були здебільшого в масках, тримали дубинки та залізні палиці.

 

У натовпі пані Городілова помітила, що, коли її колега  Віра Запорожець знімала бійку біля міськради, один з тітушок з металевим кийком підбіг і штовхнув її в спину. Журналістка впала зі сходів.

 

«Я включила камеру на фотоапараті. У цю хвилину на мене накинулися двоє чоловіків, один в балаклаві зайшов за спину і заламав мені руки, другий - літній чоловік з борідкою - відібрав у мене камеру. Я вимагала залишити мене в спокої і повернути техніку. Нападники сказали пред'явити посвідчення. Після того, як я показала посвідчення, мене відпустили і повернули фотоапарат», - розповіла пані Городілова.

 

Після інциденту журналістка намагалася сфотографувати нападника, тоді на неї знову накинулися, відібрали фотоапарат та заламали руки. Світлані Городіловій допоміг звільнитись лідер одеського «Удару» Андрій Юсов.

 

«Він відбив мене від нападників, закрив своєю спиною і попросив повернути фотоапарат. Мені його повернули, видаливши компрометуючі фотографії», - написала постраждала.

 

Наразі журналісти готують звернення до правоохоронних органів за фактами нападу та перешкоджання журналістській діяльності.

 

 

 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні, 24 лютого, журналісти одеського інтернет-видання «Новостник» постраждали під час сутичок у міськраді Одеси.  Антимайданівці розбили битою екран мобільного телефону Михайлу Кушніру, журналісту Івану Страхову смикнули за фотоапарат, внаслідок чого пошкоджено об'єктив. У журналістки «Новостника»  Анни Філімонової намагалися забрати мобільний телефон та вдарили битою по спині.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6125
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду