У Черкасах журналісти спалили жилети «Преса» на сходах міліції (ВІДЕО)

У Черкасах журналісти спалили жилети «Преса» на сходах міліції (ВІДЕО)

24 Лютого 2014
4582

У Черкасах журналісти спалили жилети «Преса» на сходах міліції (ВІДЕО)

4582
У Черкасах журналісти спалили жилети «Преса» на сходах міліції (ВІДЕО)
У Черкасах журналісти спалили жилети «Преса» на сходах міліції (ВІДЕО)

У п'ятницію, 21 лютого, два десятки журналістів черкаських ЗМІ символічно спалили жилети з написом «Преса» на сходах обласного управління УМВС. Про це повідомляє інтернет-видання «Про головне».

 

Перед спаленням журналісти поклали на жилети бойову гільзу від патронів з автомату Калашникова. Акція пройшла у відповідь на чергове жорстоке побиття беркутівцями співробітників зМІ.  

 

Нагадаємо, 20 лютого близько 300 осіб створило на черкаській дамбі блок-пост, щоб перевіряти вантажівки на наявність «тітушок» та силовиків. На самооборонців напала міліція, яка почала стріляти у беззбройних людей. У результаті нападу було госпіталізовано черкащан з вогнепальними пораненнями та розбитими головами. Під час зачистки блок-посту міліціонери жорстоко побили фотокореспондента «Вечірніх Черкас» Ігоря Єфімова та фотографа Влада Цибульського. За свідченнями пана Єфімова, «беркутівці» не відреагували на жилет «Преса», що був на ньому. «Міліціонери бігли повз мене і били мене. Я упав, кричав їм, що я журналіст. Вони це чули, і перепитавши: «Так ти преса?», били ще дужче», - заявив Ігор Єфімов.

 

Під час інциденту силовики також погрожували зброєю журналісту Черкаської ОДТРК «Рось» Валентину Чернявському. За його словами, черкащани намагалися на в'їзді з дамби у місті блокувати мікроавтобус із силовиками й тітушками. Беркутівці почали атакувати і стріляли у людей з автоматів Калашникова та помпової зброї. Коли силовики побачили Валентина Чернявського, то почали в нього цілитись. 

 

«На дамбі, коли "Беркут" побіг, в них були помпи, калаші. Вони почали цілитися в мене. Я був в жилеті з написом "Преса".  Я кричу їм: "Преса! Преса!". Мат пішов, і вони побігли на людей», - розповів пан Чернявський, додавши, що не отримав ушкоджень.

 

 

У зв'язку з нападами силовиків, які не припиняють, журналіст ОДТРК Валентин Чернявський закликав представників черкаських масмедіа спалити захисні жилети, що перетворюють їх на живі мішені.

 

 

Представники ЗМІ також зустрілись з заступником начальника управління-начальника міліції громадської безпеки Черкас Володимиром Іващенком, який обіцяв, що жоден журналіст не постраждає під час виконання своїх професійних обов'язків. На пряму вимогу журналістів сказати, хто стріляв у людей, пан Іващенко не відповів, повторюючи лише те, що прокуратура проводить перевірку.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4582
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду