Беркутівці побили журналістів «Чернігів-інфо» та ніжинської газети «Уездные новости»

Беркутівці побили журналістів «Чернігів-інфо» та ніжинської газети «Уездные новости»

18 Лютого 2014
5894

Беркутівці побили журналістів «Чернігів-інфо» та ніжинської газети «Уездные новости»

5894
Беркутівці побили журналістів «Чернігів-інфо» та ніжинської газети «Уездные новости»
Беркутівці побили журналістів «Чернігів-інфо» та ніжинської газети «Уездные новости»

18 лютого під час наступу «Беркуту» на вулиці Інститутській у Києві було побито журналістку «Чернігів-інфо» Маріанну Харді та журналіста ніжинської газети «Уездные новости» Ігоря Волосянкіна. Про це повідомив Інституту масової інформації (ІМІ) Ігор Волосянкін.

 

За його словами, журналісти знімали протистояння на вулиці Шовковичній, спілкувалися, в тому числі, з бійцями «Беркуту». Коли почався наступ в бік Інститутської, вони почали бігти вниз, але їх наздогнали четверо беркутівців і почали бити. На обох журналістах були каски з написом «Преса».

 

«Ми кричали не своїм голосом - що ви робите, ми ж з вами тільки що говорили! - "Ну и что??" - і били далі. Зірвали з Маріанни каску і почали бити по голові. Я її затулив руками, але вони все одно били. Потім підбігли ще двоє беркутівців, які зупинили тих перших. Маріанна вже була непритомна. Ми дійшли до будинку Інститутська, 11 і заховалися в арці, там були поранені», - розповів Ігор Волосянкін.

 

Заходили беркутівці, один з них ще раз штовхнув журналістів з криками : «Ну шо, блядь?». «Маріанні промили ніс, вона відкрила очі. Прийшли беркутівці і запропонували їхати і лікарню, але я відмовився, сказав, що краще просто не бийте», - додав пан Волосянкін.

 

Після цього почалась зачистка і журналісти вирішили сховатися в під'їзді. «Там була ще старша жінка, у неї від гранати розірвало спину, люди почали приносити нам чай, ковдру, ту жінку обгорнули», - розповів Ігор Волосянкін.

 

Журналісти просиділи 40 хвилин, і коли стало тихіше, вирішили йти в безпечне місце. «Ми вдавали закоханих, йшли обійнявшись, бо коли бачать, що накульгуєш, то підбігають і добивають», - сказав пан Волосянкін.

 

У Маріанни Харді розбита голова і коліно, у Ігоря Волосянкіна побиті руки - голова більш-менш ціла, бо була в касці і в бронежилеті. На даний момент журналісти покинули Київ.

 

За даними «Детектор медіа», 18 лютого під час висвітлення масових заворушень у центрі Києва станом постраждали більше 20 журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5894
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду