Катерина Котенко: Не бачу жодної кореляції між каналом-транслятором «Телетріумфу» і кількістю нагород

Катерина Котенко: Не бачу жодної кореляції між каналом-транслятором «Телетріумфу» і кількістю нагород

13 Лютого 2014
3568

Катерина Котенко: Не бачу жодної кореляції між каналом-транслятором «Телетріумфу» і кількістю нагород

3568
Виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету – про результати 13-ї національної телевізійної премії «Телетріумф», обставини перенесення церемонії та процедуру визначення переможців
Катерина Котенко: Не бачу жодної кореляції між каналом-транслятором «Телетріумфу» і кількістю нагород
Катерина Котенко: Не бачу жодної кореляції між каналом-транслятором «Телетріумфу» і кількістю нагород

13 лютого після кількох перенесень офіційної церемонії нарешті стали відомі імена лауреатів 13-ї національної телевізійної премії «Телетріумф» за сезон 2012-2013. Цього року, зважаючи на суспільно-політичні події в країні, оргкомітет вирішив вперше в історії премії оголосити лауреатів у режимі онлайн-трансляції на сайті teletriumf.ua. Найбільшу кількість нагород отримав нинішній канал-транслятор «1+1» - дев'ять статутеток.

 

Виконавчий директор ІТК, організатора «Телетріумфу», Катерина Котенко відповіла «Детектор медіа» на низку питань щодо «Телетріумфу-2013», що обговорюються медійною спільнотою.

 

 

- Катерино, чи задоволене ІТК форматом в якому пройшла цьогорічна церемонія нагородження «Телетріумфу»?

- «Телетріумф» - це настільки тонкий світ, що бути завжди задоволеним неможливо. І у цьогорічній церемонії теж є декілька організаційних речей, які можна було зробити краще. В першу чергу, це стосується кращої поінформованості ринку про те, яким чином проводитиметься церемонія.

 

Можу сказати, що форматом сьогоднішнього оголошення ми цілковито задоволені. Це було динамічно, по-новому і з хорошою якістю зйомки. І найголовніше, було дотримано стандартів формату, коли аудитор приносить результати на момент оголошення переможців.

 

- Чому переносилася церемонія і чому це зайняло стільки часу від того моменту, коли повідомили першу дату?

- Календарний план премії складався таким чином, щоб закінчити підрахунок голосів, оголосити шорт-лист і бути готовим до церемонії ще в середині листопада. План був дотриманий і в середині листопада ми оголосили по три номінанти, які набрали найбільшу кількість голосів у кожній номінації. Після цього на кінець листопада - початок грудня готувались до церемонії.

 

Церемонія - це спільний продукт організаторів, але в принципі сценарний план і організація у відповідальності каналу-транслятора. У цьому році, у зв'язку з подіями в країні, стало неможливо провести звичну церемонію «Телетріумф» з декількох причин. По-перше, організаційних. Локація, в якій було заплановане проведення церемонії, розташована в епіцентрі подій у Києві. По-друге, для людей, які повинні прийти на цю церемонію, вона не була би святом. А «Телетріумф», у першу чергу, - нагородження і відзнака тим людям, які зробили найкращий продукт. Він не є, скажімо, суспільною чи бізнесовою подією, це велике корпоративне свято, яке має залишатися святом, тому що всі учасники події «Телетріумф» мають відношення до телевізійного виробництва.

 

- Чи вплинуло перенесення офіційної церемонії на результати голосування?

- Конкурс не має жодного стосунку до церемонії. Після того, як у середині листопада закінчився підрахунок, був повідомлений шорт-лист, конверти і список з переможцями знаходився в аудиторів. Ніяких перерахунків, змін чи додаткового голосування після того не відбувалось.

 

- Як проводиться відбір номінантів і в кого є доступ до результатів голосування до моменту їх офіційного оголошення?

- Процедура наступна. Є експерти, які оцінюють продукт, це близько 160 людей, які мають відношення до телевізійного виробництва. Їм надавався доступ в кабінет експерта на сайті «Телетріумфу», де були викладені всі відеороботи та подані заявки. Вони мали у своєму розпорядженні декілька тижнів для того, щоб подивитися кожну роботу й оцінити її. Всі роботи були відсортовані відповідно до номінацій. Їхнє завдання було відібрати три найкращі роботи. Потім аудитори підраховують результати і перевіряють їх контрольними дзвінками експертам, уточнюючи, чи справді було таке голосування. Ознайомитись із переліком експертів можна на сайті «Телетріумфу». Зверну також увагу, що з голосування виключаються голоси тих експертів, які проголосували менше ніж за 80% робіт.

 

- Чи має якийсь вплив на результати голосування те, яка з медіагруп проводить церемонію?

- Це стандартне запитання, яке виникає з року в рік. На сайті «Телетріумфу» і «Вікіпедії» можна подивитися відповідно, в якому році яка медіагрупа відповідала за проведення урочистої церемонії і яку кількість нагород отримала. Деяким результатам можна здивуватись, наприклад, канал «1+1», який сьогодні отримав більшість статуеток, коли останній раз проводив урочисту церемонію «Телетріумфу» отримав найменшу кількість статуеток. Це сьогодні було майже жартом дня :). Не бачу жодної кореляції між каналом-транслятором і кількістю нагород.

 

Аудит проводила компанія PwC, яка має відмінну репутацію. PwC є аудитором премії «Оскар» у світі та інших конкурсів і премій в Україні і проводить аудит за міжнародними стандартами.

 

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3568
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду