Міжнародна Місія журналістської  солідарності досліджуватиме порушення прав українських коллег

Міжнародна Місія журналістської солідарності досліджуватиме порушення прав українських коллег

11 Лютого 2014
4048

Міжнародна Місія журналістської солідарності досліджуватиме порушення прав українських коллег

4048
Міжнародна Місія журналістської  солідарності досліджуватиме порушення прав українських коллег
Міжнародна Місія журналістської  солідарності досліджуватиме порушення прав українських коллег

19-20 лютого в Києві з ініціативи Національної спілки журналістів України (НСЖУ), Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) та європейських медійних інституцій працюватиме Місія солідарності Європейської федерації журналістів (ЄФЖ). Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Основна мета візиту представників міжнародних медіаорганізацій - дослідження ситуації з порушеннями прав журналістів в Україні, обговорення можливих форматів та механізмів допомоги для співробітників МЗІ, які постраждали під час висвітлення протестних заходів, розробка планів міжнародної діяльності та постійної уваги до захисту прав журналістів в Україні.

 

Серед учасників Місії - представники Міжнародної та Європейської федерації журналістів, Всесвітньої газетної асоціації WAN / IFRA, Фонду Відкритого Суспільства, ОБСЄ, Юнеско та інших міжнародних організацій.  Зокрема, має прибути президент ЄФЖ Могенс Бліхе-Б'єррегард та віце-президент Польської Асоціації Журналістів Агнєшка Ромашевська-Гужі.

 

Передбачається, що представники Місії зустрінуться з головою парламентського Комітету з питань свободи слова Миколою Томенком, представниками МВС, Генпрокуратури, спеціальних правоохоронних підрозділів. Іноземні журналісти також відвідають Майдан Незалежності. Заплановано проведення круглого столу із медіа, зустріч із постраждалими журналістами та підсумкова прес-конференція.

 

«Сьогодні медіаорганізації України єдині в своїх оцінках щодо критичної ситуації зі свободою слова та порушеннями прав журналістів у нашій державі, однак, попри численні заяви та звернення, не можемо вплинути на владу та політиків, які не дослухаються до громадськості. Звітний моніторинг Міжнародної Місії солідарності може стати інструментом для зовнішнього тиску, ключова мета якого - захистити право журналістів на свою професію», - заявив голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко.

 

Нагадаємо, що на підтримку українських журналістів МФЖ та ЄФЖ створили спеціальну сторінку в інтернеті  #SOS_KIEV, на якій міжнародні журналісти розмістили інформацію про факти нападів силовиків на представників ЗМІ під час висвітлення ними масових протестів в Києві та інших містах України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4048
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду