Польські журналісти збирають кошти на допомогу постраждалим українським колегам

Польські журналісти збирають кошти на допомогу постраждалим українським колегам

10 Лютого 2014
4950

Польські журналісти збирають кошти на допомогу постраждалим українським колегам

4950
Польські журналісти збирають кошти на допомогу постраждалим українським колегам
Польські журналісти збирають кошти на допомогу постраждалим українським колегам

Асоціація польських журналістів (Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich - SDP) оголосила відритий збір коштів для українських журналістів, що постраждали під час масовий акцій протесту на євромайданах в Україні. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) с посиланням на повідомлення на сайті SDP.

 

«Підтримаємо українських журналістів, які стали мішенню для атак правоохоронців! Не залишмо наших колег наодинці. Покажімо, що здатні бути солідарні і не даємо згоди на насилля над журналістами у великій європейській країні!», - закликає об'єднання польських журналістів.

 

Асоціація польських журналістів повідомляє, що зібрані кошти буде витрачено на такі цілі:

-лікування побитих журналістів (у тому числі - витрати перебування в лікарні, вартість ліків та медичних засобів)

- витрати, пов'язані із судовими процесами журналістів (у тлму числі - гонорар юристів, судові витрати)

- витрати на ремонт пошкодженої журналістської апаратури та закупка нової техніки (камери, фотоапарати, мікрофони тощо)

- допомога журналістам, які в результаті виконання своїх професійних обов'язків на Євромайдані втратили роботу та засоби існування (в тому числі звільнені на дисциплінарних підставах).

 

Зібрані кошти Асоціація польських журналістів передасть своєму українському партнерові - Незалежній медіапрофспілці України (НМПУ).

 

Нагадаємо, постраждалий фотограф інтернет-видання «Свет и тени» Ігор Демченко, якому співробітник «Беркуту» кинув в обличчя світло-шумову гранату під час подій на вул.Грушевскього у Києві, наразі перебуває на лікуванні у Польщі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», працівники низки польських видань та телеканалів висловили обурення щодо нападів на журналістів в Україні у відкритому листі, опублікованому на сайті Press.pl. Польські журналісти пообіцяли, що жоден напад на колег з України не буде забутий.

 

Раніше Асоціація польських журналістів (Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich) висловила свій протест проти жорстокого побиття журналістки-розслідувача Тетяни Чорновол та закликала медіаспільноту до солідарності із журналістами, яких переслідують в Україні і які стали жертвами нападів «невідомих осіб».

 

Нагадаємо, польський журналіст Павєл Пєньонжик, був побитий співробітниками «Беркуту», коли фіксував події на Банковій 1 грудня. Кореспонденту польського телеканалу «Белсат», білорус Сергій Марчик, якого разом із колегою Юрієм Висоцьким «Беркут» побив у Черкасах під час розгону євромайдану, наклали 11 швів на голову.

 

За даними «Детектор медіа», у Києві та регіонах за весь час висвітлення подій на Євромайданах, з листопада 2013 року по 3 лютого 2014 року  постраждав 121 журналіст.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4950
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду