Фотографа Мар’яна Гавриліва звільнили з СІЗО (+ВІДЕО)

Фотографа Мар’яна Гавриліва звільнили з СІЗО (+ВІДЕО)

8 Лютого 2014
4236

Фотографа Мар’яна Гавриліва звільнили з СІЗО (+ВІДЕО)

4236
Фотографа Мар’яна Гавриліва звільнили з СІЗО (+ВІДЕО)
Фотографа Мар’яна Гавриліва звільнили з СІЗО (+ВІДЕО)

Фотографа Мар'яна Гавриліва звільнили з СІЗО після того, як привезли до суду, пише «Українська правда».

 

Він перебуватиме під домашнім арештом. За попереднім рішенням Оболонського суду Києва, тяжко побитого фотрграфа мали утримувати під вартою протягом двох місяців, почнаючи з 24 січня.

 

Перед початком судового засідання активісти провели  пікет під будівлею Генеральної прокуратури., а адвокат пана Гавриліва Олена Сказко спілкувалася з заступником генпрокурора. «Мені почали дзвонити з прокуратури Києва, інших інстанцій. Буквально після 50 хвилин ефіру на громадському телебаченні мені подзвонили і сказали - приїжджайте до суду», - розповіла пані Сказко.

 

 

 

 

Як розповів фотограф, перед його затриманням жорстоко побили і роздягли представники Беркуту: «Вони били мене, "Беркут" прямо зривав одяг. Коли побачили під курткою вишиванку, взагалі зірвали її і потім розтоптали на землі».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», пана Гавриліва затримали 22 січня у Києві, коли він знімав сутички на вул. Грушевського. Разом з багатьма іншими учасниками протестів, фотографа силоміць затягли за шеренги силовиків. Його кинули в автозак, побили і відібрали телефон. Через тяжкість отриманих пошкоджень під час відбування арешту фотограф був доправлений до лікарні. У нього діагностували струс мозку середнього ступеню тяжкості та відкритий перелом носу. Пан Гаврилів знаходиться в лікарні швидкої допомоги в Києві в спеціальних палатах разом з іншими ув'язненими.

 

24 січня Оболонський суд міста Києва ухвалив рішення про арешт Мар`яна Гавриліва на два місяці в якості запобіжного заходу. 5 лютого Апеляційний суд Києва відмовився розглядати апеляцію пана Гавриліва, оскільки суду не було представлено офіційного документа, який би засвідчував, що фотограф перебуває на лікуванні у лікарні швидкої допомоги.

 

7 лютого Прокуратура Києва внесла до Оболонського райсуду столиці клопотання щодо пом'якшення запобіжного заходу з тримання під вартою пана Гавриліва на домашній арешт.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4236
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду